V soboto začetek sezone, Mariborčani na gostovanje v Kamnik

OK Merkur Maribor. FOTO: Bojan Javornik

Odbojkarji Merkur Maribora v soboto, 2.10. 2021 začenjajo novo sezono v Sportklub prvi odbojkarski ligi. Mariborčane v 1. krogu čaka gostujoča tekma v Kamniku, ki jo boste lahko pospremili na Sportklubu ali v spletnem prenosu.

Prvi tekmec v sezoni je OK Calcit Volley Kamnik, ki je ima ponovno zelo močno zasedbo, ekipo pa bo vodil novi trener Matija Pleško. Srečanje, ki bo štelo tudi za tekmovanje v srednjeevropski ligi MEVZA, se bo v kamniški športni dvorani pričelo ob 20. uri. Srečanje bosta vodila hrvaška sodnika, Ana Stipaničev Matečić in Milan Rajković. V zadnjih petih srečanjih so Kamničani zmagali trikrat, Mariborčani pa dvakrat.

Dva meseca trdega dela za njimi, čas je za rezultate

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor, je pred tekmo povedal: “Za nami sta dva meseca trdega dela in vsi komaj čakamo, da se v soboto prične državno prvenstvo. Žreb ni bil prav nežen v prvem krogu, saj igramo s pokalnimi prvaki, ekipo Calcita, ki ima tudi letos podobne cilje kot mi, to je biti v vrhu. Na prvi tekmi želimo pokazati svoj maksimum, igrati dobro odbojko in se iz Kamnika vrniti nasmejani.” Žiga Donik, sprejemalec OK Merkur Maribor, pa je dodal: “V soboto v Kamniku igramo prvo tekmo v letošnji sezoni. Calcit ima tudi v letošnjem letu odlično ekipo, zato pričakujemo napet obračun. Naša ekipa raste iz dneva v dan, zato se nadejamo dobre predstave, ki nam bi prinesla želen rezultat.«

Oddaj komentar