V Sloveniji pet smrtnih primerov in 528 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

V domu za starejše v Šmarju pri Jelšah je danes, 25. marca umrl oskrbovanec, pri katerem so potrdili okužbo z novim koronavirusom. To je peta žrtev zaradi covida-19 v Sloveniji, kjer so od torka našteli 50 novih primerov okužb. Skupaj je tako potrjenih 528 okužb, je sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar. Med okuženimi je tudi 73 zdravstvenih delavcev.

“V naslednjih dneh pričakujemo porast števila bolnikov. Vrha epidemije danes še ne moremo napovedati,” je v izjavi za medije pojasnil minister. Opozoril je, da se situacija lahko hitro poslabša, če ne ne bomo strogo upoštevali vseh navodil in ukrepov.

Danes zjutraj je bilo po Gantarjevih besedah hospitaliziranih 72 bolnikov, od teh jih 14 zdravijo na intenzivni negi.

Zabeležili doslej največji skok števila okuženih v Sloveniji

V zadnjem dnevu smo zabeležili doslej največji skok števila okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji. Novih okužb je 50, pred tem pa je bil največji porast 13. marca, in sicer za 45. Skupaj je okuženih zdaj 528, število smrtnih žrtev pa se je povzpelo na pet.

STA objavlja tabelo s podatki o skupnem številu okuženih po dnevih ter s podatki o novih potrjenih okužbah in številu umrlih za posamezni dan. Z današnjim dnem se je po pojasnilih ministrstva za zdravje spremenila metodologija zajema podatkov, pri čemer je po novem presečna ura polnoč, in ne več 10. ura (od tod tudi razlika v seštevku podatkov).
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar