V Rošpohu uspešno uničili bombo iz 2. svetovne vojne

Foto: bralka S.P.

V Rošpohu so danes uničili bombo iz 2. svetovne vojne.

Po tem, ko so včeraj popoldne v Rošpohu našli staro letalsko bombo iz druge svetovne vojne, so policisti zavarovali območje in stražili vso noč. Usposobljene enote pa so danes bombo uspešno deaktivirale.

Center za obveščanje je prejel prijavo o sumu najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva, tokrat na območju Rošpoha. Na območje najdbe so bile napotene pristojne službe, katere so potrdile, da gre za najdbo NUS. Območje najdbe je bilo s strani Policije zaprto. Na lokacijo so bili napoteni pripadniki Civilne zaščite Maribor, predstavniki regijske izpostave Uprave za zaščito reševanje Maribor, Policija, Reševalna služba A. Drolca ter pripadniki državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi. Slednji so si ogledali teren ter izvedli identifikacijo ubojnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da gre za zažigalno bombo iz časa druge svetovne vojne, angleškega izvora. Najdbo so prestavili na varno lokacijo za izvedbo detonacije in jo uničili na samem kraju. Sledila je uspešna izvedba detonacije. Nudenje požarne straže ter pomoč Policiji pri zavarovanju terena so izvedli Poklicni gasilci Maribor v sodelovanju z PGD Kamnica.

V kolikor najdete bombo ali kakšno drugo neeksplodirano sredstvo, se jih ne dotikate, jih ne premikate in nemudoma obvestite Center za obveščanje na telefonsko številko 112.

Oddaj komentar