V Petrinji dobrodelna tekma slovenskih in hrvaških nogometnih legend

FOTO: Pixabay.com

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in predsednik hrvaške zveze Davor Šuker sta po potresu 29. decembra 2020 z epicentrom blizu Petrinje začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov. Na njuno pobudo bo v Petrinji 13. marca dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije.

Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, bo ob tej priložnosti krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu konec lanskega decembra.

“Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres, in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice,” je povedal predsednik Uefe Čeferin.

Tudi donacija za prizadete v potresu

Donacijo bo prispevala tudi hrvaška zveza HNS, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom.

Nogometna zveza Slovenije se bo kot soorganizator dobrodelne nogometne tekme, s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

Tekma bo na sporedu 13. marca ob 13. uri v Petrinji

“Spet smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo pomoč Uefe prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa ter da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo na lica nasmeh. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,” je sporočil Šuker, tudi član Uefinega izvršnega odbora.

𝗨𝗘𝗙𝗔 𝗶𝗻 𝗻𝗼𝗴𝗼𝗺𝗲𝘁𝗻𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗻𝗮 𝗽𝗼𝗺𝗼𝗰̌ 𝗽𝗿𝗶𝘇𝗮𝗱𝗲𝘁𝗶𝗺 𝘃 𝗽𝗼𝘁𝗿𝗲𝘀𝘂 🤝

Na pobudo predsednika Uefe, Aleksandra Čeferina, bo v…

Objavil/a Nogometna zveza Slovenije dne Ponedeljek, 22. februar 2021

Dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo 13. marca ob 13. uri na stadionu Mladost v Petrinji.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar