V letalski nesreči umrl pilot Flying Bulls, Slovenec huje poškodovan

FOTO: Pixabay.com

Portal 24ur.com poroča, da je na Češkem prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl pilot, huje poškodovan je bil fotograf njihovega spletnega portala 24ur.com Miro Majcen.

V nesrečo je bilo po trenutnih podatkih udeleženo eno letalo in sicer legendarni North American T-28B ”Trojan”, registrskih oznak OE-ESA. Nesreča se je zgodila okoli 16. ure in 55 minut po lokalnem času v bližini kraja Jickovice na formacijskem preletu štirih letal omenjene akrobatske skupine iz Poljske v bazni Salzburg.

Letalo se je vračalo z letalskega mitinga

Na Poljskem je akrobatska skupina minuli vikend sodelovana na letalskem mitingu s štirimi letali, North American B-25J ”Mitchell”, Lockheed P-38 ”Lightning”, Mustang P-51 in nesrečni North American T-28B ”Trojan”. Na letalu sta bili dve osebi. Lokalni mediji poročajo, da je v tragičnem dogodku življenje izgubil pilot letala, sopotnik, po poročanju portala 24ur.com slovenski fotograf, pa je huje poškodovan.

“Letalo je letelo iz Poljske, kjer se je vračalo z letalskega mitinga, namenjeno pa je bilo proti Avstriji. Zaradi neznanih razlogov je strmoglavilo v gozd, zlomilo se je na več delov in zagorelo. Preiskovalci in policija so začeli s preiskavo o vzroku nesreče,” pri 24ur.com povzamejo izjavo tiskovna predstavnica češke policije Štepanka Schwarzova.

Oddaj komentar