V eni uri pobrali za zvrhano samokolnico smeti

Mariborski vodovod v akciji "Očistimo Slovenijo"

Današnja akcija “Očistimo Slovenijo”, ki naj bi bila v takšni obliki zadnja, je pokazala, da je odpadkov precej manj kot v minulih letih. Še vedno pa prednjači embalaža, predvsem tista iz plastike in železa oziroma aluminija.

Letošnje čistilne akcije so se zgledno lotile tudi občinske službe, saj je podjetje Marprom, kateremu se je pridružil tudi mariborski župan Andrej Fištravec, čistilo parkirišča pod Pohorjem in njihovo neposredno okolico do lokacije nekdanje gostilne Pohorka, del zaposlenih na Marpromu pa bo čistil tudi svoje delavnice na Pobrežju. “Še največ je cigaretnih ogorkov,” je ob čiščenju največjega parkirišča pod Pohorjem za naš medij dejal župan.

Zaposleni na Mariborskem Vodovodu pa so se podali v Betnavski gozd, saj je tam eno njihovih vodnih zajetij. “Betnavski gozd čistimo večkrat na leto, saj moramo skrbeti, da so vodna zajetja in njihova okolica kar se da neonesnažena,” je povedal eden od zaposlenih na Mariborskem vodovodu. Zaposleni so v eni uri nabrali za zvrhano samokolnico smeti, kjub temu, da gozd čistijo kar se da redno. Še najbolj zanimivo je bilo to, da je samokolnica, s katero so nato smeti odpeljali do službenega vozila, pravzaprav del odpadkov iz Betnavskega gozda. Zraven “klasičnih” odpadkov, kot so plastenke in pločevinke, so zaposleni Mariborskega vodovoda našli tudi posodo za shranjevanje oziroma prenos goriva.

Mariborski vodovod v akciji “Očistimo Slovenijo”

Akcijo podpira več kot 80 partnerjev in podpornikov. Slovenijo so čistili tudi znani Slovenke in Slovenci.

Oddaj komentar