V Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor zaposlena potrjena na covid-19

VIR: pixabay.com

V Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor, je bila, pri osebi, ki zaseda delovno mesto v kontroli kakovosti, ugotovljena koronavirusna bolezen, sporočajo iz UKC Maribor. “Oseba ni bila v stiku z nobenim pacientom, prav tako ne z nobenim sodelavcem, ki dela s pacienti,” so podali pisno izjavo.

Ob tem pa dodali, da so bili sprejeti vsi ustrezni preventivni ukrepi, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja. “Tako zaposleni, kot tudi krvodajalci so povsem varni. Enoti Centra za transfuzijsko medicino v Murski Soboti in na Ptuju nemoteno delujeta na stalnih lokacijah in po nespremenjenem urniku,” še pravijo v UKC Maribor.

“Vse paciente, ki so s strani UKC Maribor pozvani da se zglasijo na pregled v bolnišnici obveščamo, naj prihajajo na pobreški vhod (slika v prilogi – označeno z rdečim krogom), kjer jih bo pričakal varnostnik in podal nadaljnja navodila,” so pozvali v UKC Maribor.

Pobreški vhod. Vir: UKC Maribor

Kakšno je sedanje stanje Covid-19 v UKC Maribor?

“Skupno število hospitaliziranih pacientov je 13 (1 pacient je še vedno v intenzivni enoti, a ne potrebuje ventilatorja; na oddelku je 12 pacientov, med katerimi 1 pacient potrebuje oskrbo s kisikom). Trenutno je 95 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali,” so pisno sporočili iz UKC Maribor.

Oddaj komentar