V Celju ta konec tedna sejemski šesterček

Sejemski trojček - Celje, Foto: arhiva Lokalec.si

Ta konec tedna bo na celjskem sejmišču potekalo kar šest sejmov. V dneh od 15. do 17. marca se bodo zvrstili Altermed, Flora, Kulinart, Festival kave Slovenija, Poroka in ApiSlovenija. Po besedah izvršnega direktorja družbe Roberta Otorepeca se bo na šesterčku predstavilo 443 razstavljavcev iz 15 držav.

 Na tiskovni konferenci pretekli teden je  Otorepec napovedal, da bodo omenjene sejme spremljali številni obsejemski dogodki, pričakuje pa, da bo sejme skupno obiskalo okoli 20.000 obiskovalcev.
Na sejmu Altermed pa bodo med drugim predstavili, kako lajšati zdravstvene težave s pomočjo delov zdravilnih rastlin. Ob tem bodo še pripravili posvet “Podnebne spremembe so tu, ali ste pripravljeni?”. Zadruga Konopko, ki se zavzema za razvoj trajnostne pridelave in predelave konoplje, pa pripravlja razpravo z naslovom Spremembe in dopolnitve Pravilnika o gojenju konoplje in maka kot krovnega dokumenta za konkurenčno gojenje konoplje v Sloveniji.

Na sejmu Flora si bodo ljubitelji vrtičkov in narave lahko ogledali in kupili ekološka semena in zelišča, sadno in okrasno drevje, trajnice, enoletnice in vrtičarsko opremo. Letos bo poudarek na samooskrbi, domači pridelavi zelenjave, visokih gredah in urbanem vrtnarjenju.

Sejem Kulinart pa bo na ogled ponudil sladice, suhomesnate izdelke, olje, sire, testenine, piva in čili proizvode. Društvo za celiakijo bo prvi dan sejma pripravilo predavanje kliničnega dietetika in strokovnjaka za dietno prehrano z naslovom Kaj imata skupnega gluten in celiakija.

Ob tem so še napovedali, da se bo sejemska dvorana C letos spremenila v največjo kavarno, kjer bo moč preizkušati najrazličnejše kave z vsega sveta. Na dogodku bo možno v okviru projekta Sladkajmo kavo ali čas z medom poizkusiti, kako se okusi zamenjati sladkor v kavi z medom.

Sejem Poroka pa bo tudi letos potekal dva dni, v soboto 16. in nedeljo 17. marca. S seboj prinaša poročne novosti in trende v svetu sanjskih poročnih dni. Na voljo bodo tudi outlet ženskih in moških poročnih oblačil, nakita in obutve.

Na 42. največjem srečanju čebelarjev ApiSlovenija se bo predstavilo več kot 75 razstavljavcev, sejem pa poleg mednarodne prodajne razstave čebelarske opreme in pripomočkov bo postregel s številnimi strokovnimi predavanji. Sejem bo odprla kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, po otvoritvi pa bo sledi posvet z naslovom Le odgovoren čebelar je lahko uspešen čebelar.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar