V bližini gradu Vurberk našli neeksplodirano bombo

V bližini gradu Vurberk so v četrtek našli 250 kilogramov težko neeksplodirano letalsko bombo.Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so ugotovili, da gre za 250 kg neeksplodirano ameriško letalsko bombo iz II. svetovne vojne.

 

Kot so sporočili iz Policijske uprave  (PU) Maribor, so do zdaj policisti evakuirali eno družino in zavarovali bližnje območje, onemogočen je tudi dostop do gradu in tamkajšnje cerkev. Nevtralizacija bombe lahko traja več dni, vendar ni razlogov za preplah, so še sporočili iz PU Maribor.

Policisti so bili o najdbi neeksplodirane bombe obveščeni zgodaj popoldne. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so ugotovili, da gre za 250 kilogramov težko ameriško letalsko bombo iz II. svetovne vojne.

Bombo bodo nevtralizirali na kraju najdbe, zato bodo zaščitili širše območje. Nevtralizacija lahko traja več dni. Do sedaj so evakuirali eno družino in zavarovali območje v oddaljenosti 300 metrov od kraja najdbe bombe, onemogočen je tudi dostop do gradu in tamkajšnje cerkev. Ob tem so še opozorili, da ni razlogov za preplah.

Vse dosedanje ugotovitve in sprejete ter predvidene ukrepe bodo policisti predstavili na današnji novinarski konferenci, so sporočili iz PU Maribor.

Oddaj komentar