Ta konec tedna 29. Športni vikend Maribora

V Mariboru se bo ta vikend odvil 29. Športni vikend Maribora, v okviru katerega Športna zveza Maribor v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije prvič organizira tudi Olimpijski pohod na Pohorje. 

Namen dogodka je spodbuditi ljudi k vzponu na Pohorje peš, za kar bo prvih 500 udeležencev pohoda tudi posebej nagrajenih. Za vse ostale bo organiziran nagradni žreb.

Olimpijski pohod, katerega štart bo v soboto, 1. junija, ob 10.00 pri spodnji postaji Vzpenjače, bo imel na trasi do zgornje postaje Vzpenjače 5 markacijskih postaj. Na vsaki postaji bodo udeleženci zbrali po 1 žig. Prvih 500, ki bo do vrha trase prineslo kuponček z vsemi zbranimi žigi, bo prejelo darilno vrečko z nagradami partnerjev in pokroviteljev.


Za vse, ki bodo na vrh prispeli, ko bodo darilne vrečke že razdeljene, bo ob 15.00 pri zgornji postaji Vzpenjače organiziran nagradni žreb z lepimi nagradami sponzorjev Športnega vikenda Maribora. Sobotni program na in pod Pohorjem se bo nadaljeval ob 12.00 s tekmo na ovirah Brave Run ter z zabavno tekmo za otroke na Pumpaj Slovenija.
Izmed nedeljskih dogodkov športnega vikenda gre izpostaviti še družinski tekaški trening GIBAJ. TECI. #gibajmaribor. Prvi v seriji se bo odvil v okviru Športnega vikenda, v nedeljo, 2. junija med 10.00 in 11.30. Zbirno mesto je spodnja postaja Vzpenjače. Treningi se bodo sicer nadaljevali še vso poletje.
Vso ostalo športno rekreativno dogajanje, od dogajanja na obeh bregovih Drave, v mestnem parku, na Piramidi, na posestvu Sončni Raj, na športnem letališču Skoke in še veliko ostalih prizoriščih, si lahko ogledate v biltenu športnega vikenda na uradni strani dogodka www.gibajmaribor.si.

Oddaj komentar