Svet zavoda danes o novem strokovnem direktorju UKC Maribor, prijavljena le ena kandidatka

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes imenoval novega strokovnega direktorja tega zavoda. Potem ko je od kandidature odstopil dosedanji strokovni direktor Matjaž Vogrin, ostaja kandidatka za to mesto le še pediatrinja Nataša Marčun Varda.

Na razpisano delovno mesto za strokovnega direktorja sta prispeli dve vlogi, za kateri je razpisna komisija ugotovila, da sta ustrezni. To sta bili vlogi Matjaža Vogrina in Nataše Marčun Varda, a je prvi prejšnji teden presenetil s predčasnim odstopom s položaja strokovnega direktorja in umikom kandidature za nov mandat.

Pred tem je strokovni svet kliničnega centra na tajnem glasovanju o obeh kandidatih za strokovnega direktorja po poročanju časnika Večer z enim glasom več podprl Natašo Marčun Varda.

Vogrin odstopil 

Vogrin je ob javni predstavitvi dosežkov svojega dela v zadnjih štirih letih povedal, da njegova ponovna kandidatura v trenutnih okoliščinah ni smiselna, saj ne bi mogel doseči zastavljenih ciljev. “Glavni razlog je gotovo ta, da so bili na stroko v zadnjih mesecih, še posebej pa zadnjih tednih enormni pritiski. Govorim o pritiskih name osebno, na posamezne člane stroke, predstojnike oddelkov in člane strokovnega sveta,” je dejal.

UKC Maribor navedbe o pritiskih zanika

Vodstvo UKC Maribor je navedbe o pritiskih zanikalo. “Pri postopku razpisa za strokovnega direktorja v UKC Maribor nismo zaznali notranjih ali zunanjih pritiskov tako na člane strokovnega sveta kot tudi na razpisno komisijo sveta zavoda UKC Maribor,” so sporočili iz kliničnega centra, direktor kliničnega centra Anton Crnjac osebno pa zadeve zaenkrat še ni želel javno komentirati.

Vogrin je bil na ta položaj imenovan aprila 2018, potem ko ga je k prijavi povabil takratni direktor UKC Maribor Vojko Flis. Mandat bi mu iztekel 20. aprila. V UKC Maribor zdaj ostaja kot ortoped, kot pred zasedbo položaja strokovnega direktorja.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar