Študenti v aprilu proti “svinjariji”

Celoten mesec april bodo mariborski študentje posvetili ozaveščanju na področju vse bolj pereče okoljevarstvene problematike. Študentom bo nasvete delil tudi priznani slovenski komedijant – Gašper Bergant.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju z Ekologi brez meja mesec april posveča okoljevarstvu oziroma problematiki onesnaževanja in degradacije okolja, v katerem bivamo. Študentom in mladim želijo na vsakdanjih primerih pokazati, kako lahko skupaj dosežemo male korake za izboljšanje stanja in zaščito narave.

FOTO: pixabay.com

Ena najbolj načetih tem zadnjih let – onesnaževanje planeta – je kljub globalni polemiki še vedno odvisna od tega, kaj bomo kot posamezniki prispevali k izboljšanju te problematike. Še toliko bolj pomembno je, da se tega zavedajo mladi. ŠOUM bo številnim akcijam (čiščenje okolice študentskih kampusov, obeleževanje Svetovnega dneva Zemlje …) letos pridružila celomesečno kampanjo na temo okoljevarstva in ga poimenovala kar »Mesec brez svinjarije«. Tako bodo aprila nagovarjali mariborske študente in ostale, k zavedanju vsakdanjih opravil, s katerimi povzročamo škodo našemu planetu. Hkrati pa bo ŠOUM s komičnimi videi in informacijami, poimenovanimi »nasmeti«, spodbujala mlade, da lahko prav vsak dnevno pripomore k ohranjanju okolja, v katerem bivamo.

Vsak teden drug področje

Vsak izmed aprilskih tednov bo posvečen določenemu področju – upravljanju z odpadki, ravnanju z odpadno hrano, pretiranemu kopičenju oblačil in njihovi ponovni uporabi ter trajnostni mobilnosti.

Zaključni dogodek celotne kampanje bo t .i. »Tržnica brez svinjarije«, ki bo v sredo, 24. aprila, s pričetkom ob 14. uri, v študentskem kampusu na Gosposvetski v Mariboru. Na tržnici bo mogoče spoznati ponudnike, trgovine ter organizacije, ki delujejo na področju okoljevarstva v Sloveniji.

Oddaj komentar