Študenti Fakultete za turizem Univerze v Mariboru so v organizirali kulinarični dogodek, ki so ga poimenovali Slovenija gre skozi želodec: okusimo tradicijo. Obiskovalci prireditve so imeli na fakultetnem dvorišču priložnost okušati bogato kulinariko celotne Slovenije.
Študenti 2. letnika visokošolskega strokovnega programa Turizem so v sklopu predmeta Management prireditev, pod mentorstvom Katje Čanžar in Tomija Špindlerja, v praksi spoznavali, kako poteka organizacija tovrstnega dogodka – od same ideje do realizacije ter se izkazali z odliko. Povezali so se s ponudniki vseh regij ter v Brežice prinesli okuse celotne Slovenije. Na stojnicah je bilo mogoče okušati tradicionalne jedi Osrednje Slovenije z Gorenjsko, Primorske, Štajerske, Koroške, Pomurja in Jugovzhodne Slovenije.
Navdušenje vseh obiskovalcev nad vrhunsko izvedenim dogodkom je delil tudi dekan fakultete, Boštjan Brumen, ki je poudaril, da so študenti resnično presegli vsa pričakovanja. Prikazali so bogastvo in raznolikost slovenske kulinarike ter hkrati pridobili dragocene izkušnje, ki jih bodo kot bodoči kreatorji slovenskega turizma še potrebovali.
Prireditev je bila dobro obiskana ter je imela tudi dobrodelni pridih, saj so se zbirali prostovoljni prispevki za Društvo za medsebojno pomoč Harmonija Globoko, ki deluje predvsem na področju medgeneracijskega sodelovanja in pomoči starejšim