Širjenje okužb v mariborskem Domu Danice Vogrinec se počasi umirja

Nova testiranja na okužbo z novim koronavirusom v Domu Danice Vogrinec Maribor dajejo spodbudnejše rezultate.

Med 200 odvzetimi brisi ta teden je bil pozitiven eden. Trenutno je v tem domu okuženih 42 ljudi, od tega 25 stanovalcev in 17 zaposlenih. “Z veseljem ugotavljamo, da trend novih okužb upada,” je danes sporočil direktor Marko Slavič.

V ponedeljek je bilo v omenjenem domu odvzetih 127 brisov in vsi so bili negativni. Dan kasneje je bilo odvzetih še 73 brisov, pri tem pa je bil pozitiven en stanovalec.

Okužbe z novim koronavirusom so se pojavile na začetku prejšnjega tedna v enoti na Taboru, kjer biva okoli 200 starostnikov. V naslednjih dneh je število potrjeno okuženih skokovito raslo in do začetka tega tedna doseglo številko 40 oseb.

Poleg okuženih zaposlenih so iz delovnih procesov preventivno izključili še okoli 30 drugih delavcev, kar pomeni, da manjka več kot polovica zaposlenih v enoti Tabor. Zato je po besedah Slaviča zelo težko organizirati delo v domu. “Zaposleni delajo v nemogočih razmerah,” je opozoril v izjavi za medije v ponedeljek. Dodatna pojasnila je napovedal za četrtek.

Težava niso le okužbe znotraj doma, ampak širjenje novega koronavirusa v Mariboru in okolici. Minuli konec tedna so potrdili okužbo med drugim tudi pri 11 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar