S Kitajske prispela nova pošiljka zaščitne opreme

VIR: pixabay.com

Na brniško letališče je prispela velika nova pošiljka zaščitne opreme s Kitajske, je na Twitterju objavil predsednik vlade Janez Janša. “Tudi teden po praznikih bo bolj miren,” je dodal. Pošiljko več kot 20 ton zaščitne opreme, potrebne v času epidemije novega koronavirusa, je dobavilo podjetje Joca Pečečnika Public Digital Infrastructure.

Po poročanju Televizije Slovenija (TVS) je v pošiljki več kot 20 ton zaščitnih mask, očal in oblek za zdravstveno osebje ter zaščitnih rokavic. Kot je Pečečnik povedal za TVS, ta pošiljka še ni zadnja, čeprav je zaščitno opremo kljub temu, da se ponekod razmere že umirjajo, še vedno zelo težko dobiti. Pečečnik je sodelovanje z vlado ocenil kot zelo dobro.

Slovenija je v zadnjih dneh s Kitajske dobila več deset ton zaščitne opreme. V petek dopoldne in zvečer je na brniško letališče prišlo skupaj 27 ton opreme, zato je gospodarski minister Zdravko Počivalšek ocenil, da je Slovenija zdaj v položaju, da sama izbira, kaj bo nabavljala.

Zračni most med Kitajsko in Ljubljano so vzpostavili Zavod RS za blagovne rezerve, slovensko veleposlaništvo na Kitajskem in podjetje Hisense, je pojasnil Počivalšek. Pomembno vlogo pa pri zagotavljanju opreme predstavlja prav logistični center v mestu Quingdao, od koder je prispela petkova večerna pošiljka. Ta omogoča lažjo koordinacijo in predvsem hitrejšo odpremo zaščitne opreme s Kitajske.

S Kitajske je v petkovi dopoldanski pošiljki prišlo 1.095.000 FFP2 medicinskih mask s filtrom, 15.630 zaščitnih uniform za zdravnike in 1.664.000 zaščitnih rokavic. To opremo je dobavilo podjetje Joca Pečečnika Public Digital Infrastructure. V večerni sedemtonski pošiljki je bilo skoraj 600.000 troslojnih mask in 240.000 mask FFP 2. “To nam skupaj z zjutraj poslano pošiljko omogoča, da bomo lahko v miru preživeli skoraj do prvomajskih praznikov,” je v petek zvečer ocenil gospodarski minister.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar