RK Branik Maribor: “Lahko smo konkurenčni tudi v Celju!”

2. krog končnice za prvaka v Ligi NLB prinaša štajerski derbi med Celjem in Mariborom. Nedvomno so favoriti srečanja serijski državni prvaki, a so Mariborčani v tej sezoni s svojimi predstavami pokazali, da so lahko konkurenčni tudi najboljšim.Vijoličasti rokometaši po uvodnem gostovanju v končnici za prvaka pri velenjskem Gorenju odhajajo na še eno gostovanje, tokrat k vodilnemu moštvu RK Celje Pivovarna Laško.

Celje je nedvomno favorit, a po drugi strani mi nimamo v tem srečanju kaj izgubiti. Gremo pokazati našo igro, se boriti in z nekaj sreče se nadejam kakšni točki,” je dejal organizator mariborskega napada Matija Golik. Pravi, da kljub temu, da Celje serijsko osvaja lovorike, ni več tako nedotakljivo kot pred nekaj sezonami.

Matija Golik;
FOTO: MP Produkcija

Zagotovo niso nepremagljivi. To so v letošnji sezoni že dokazali Krka, Trimo in na zadnje Ormož. Tudi mi smo v Taboru z njimi bili do zadnjih minut srečanja povsem konkurenčni. Verjamem, da lahko z dobro obrambo in organiziranim napadom držimo ugoden rezultat in nato v končnici poskušamo osvojiti točke. Po zdravstvenih težavah se v moštvo vračata oba krožna napadalca Iulian Jerebie in Stefan Žabič, ki nam bosta v veliko pomoč tako v obrambi kot v napadu,” je zaključil Golik.

Srečanje med RK Celje Pivovarna Laško in RK Maribor Branik se bo v petek 29. marca v celjski Areni Zlatorog pričelo ob 20.15.

Oddaj komentar