Priprave na 53. Zlato lisico v polnem teku

51. Zlata lisica

Organizatorji so optimistični, da bodo vremenske razmere dovolj ugodne, da bo tudi tokratna 53. Zlata lisica uspela. 7. in 8. januar bo pod Pohorjem zagotovo veselo in glasno, še posebej zaradi slovesa Tine Maze.

Manj kot mesec dni nas loči do dneva, ko bomo navijali za Lisičke, ki se bodo spustile po pohorskih strminah. Trenutno potekajo intenzivne priprave na Zlato lisico. Topovi trenutno ne delajo, saj temperature niso primerne, so pa organizatorji optimistični, da se bodo temperature v prihodnjih dneh spustile in bodo lahko začeli delati na polno.

Odvisni od vremena

Tudi, ko smo vprašali Srečka Vilarja, generalnega sekretarja Zlate lisice kakšni so obeti za Zlato lisico, je z nasmeškom odgovoril: „Najbrž ni človeka na svetu, ki bi na to takoj odgovoril s prve. Moram pa reči, da se trudimo z našim upravljalcem smučišč na Pohorju, Marpromom. V prvi rundi smo tudi nekaj zasnežili, pričakujemo pa, da se bo to zasneževanje nadaljevalo s padcem temperature. To se pravi, da smo zelo odvisni od vremena.

srecko-vilar
Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate lisice

Organizatorji kljub temu verjamejo, da bo uspelo in da se bo vreme spremenilo. Do 30.12. bo namreč potrebnih še nekaj mrzlih dni in noči, da bodo ustrezno zasnežili progo, saj takrat pride tudi uradna FIS kontrola za sneg.

Žrebanje na Trgu Leona Štuklja

Tudi letos bo program potekal na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta v petek, 6.1.2017 in v soboto, 7.1.2017, potekali žrebanji za veleslalom in slalom, oba dneva ob 18. uri. Seveda tudi letos ne bo šlo za golo žrebanje, temveč bo poskrbljeno tudi za pester program.

Slovo Tine Maze

Tokratna Zlata lisica bo po predvidevanjih organizatorjev še posebej čustvena, sploh zaradi zadnje vožnje in slovesa Tine Maze. „Zagotovo bo to njeno slovo čustveno. Vsekakor tokrat ne bo enako, če bodo gledalci tekme spremljali doma na kavču, kot tukaj na Snežnem stadionu. Tudi zato pričakujemo veliko ljudi, ki se bodo prišli na nek način poslovit od Tine po tej zadnji vožnji, ki bo v soboto,“ pravi Vilar.

lisica
FOTO: Jure Vrčko

Na splošno pričakujejo veliko veselja, tudi v centru Maribora, saj bosta ta dva žreba dober uvod, tako kot v vsako Zlato lisico, „verjamem pa, da še posebej v letošnjo 53.,“ je še dodal Vilar.

Oddaj komentar