Pred vrati je zimska Druga priložnost

Tržnica Tabor. FOTO: Snaga

To soboto, 16. novembra, bodo na tržnici Tabor svojo priložnost dobile stvari, ki jih povezujemo z zimo – smuči, sanke, kombinezoni, pancerji, kape, šali, marsikdo pa bo lahko našel tudi kaj za decemberske praznike.

“Po petih izjemno uspešnih dogodkih, ki smo jih poimenovali Druga priložnost, je čas za letošnjo zadnjo, ki bo vsebinsko popolnoma praznično in zimsko obarvana. Tokrat bodo v soboto, 16. novembra, na tržnici Tabor svojo priložnost dobile stvari, ki jih povezujemo z zimo – smuči, sanke, kombinezoni, pancerji, kape, šali … Seveda pa se tudi na tržnici Tabor ne bomo izognili prihajajočim praznikom. Morda ste se odločili, da boste letos kupili novo umetno božično drevesce, staro pa je še uporabno. Zakaj ga ne bi prodali na Drugi priložnosti in nekomu drugemu polepšali praznikov? Podobno je z okraski, jaslicami in ostalo dekoracijo, ki je med božičnimi in novoletnimi prazniki nepogrešljiva,” so sporočili iz mariborske Snage.

Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari. “Namesto v zbirni center lahko te stvari to soboto, 16. novembra, prinesete na tržnico Tabor, kjer vam bo dodeljeno ustrezno prodajno mesto, za katerega boste plačali simbolično najemnino,” so še sporočili.

Ob tem so še izpostavili, da je zaželena prehodna prijava prodajalcev, čeprav bodo prodajna mesta dodeljevali tudi neposredno na dogodku. “V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili,” so še pojasnili.  “Prijavnica je dostopna na naši spletni strani www.snaga-mb.si in na našem facebook profilu Mariborske tržnice,” so še pojasnili, k temu pa dodali, da  bo ta sobota, namenjena druženju, “dišala pa bo po zimi in praznikih, dodatno pa jo bomo pogreli z brezplačnim čajem, ki ga bomo delili med prodajalci in obiskovalci.”

Z Drugo priložnostjo želijo združiti prijetno s koristnim. “Po eni strani gre za odgovorno trajnostno potrošništvo, s katerim prihranimo ogromno neobnovljivih virov, po drugi strani pa zmanjšujemo količino nastalih odpadkov, katerih vsak povprečen Mariborčan na leto proizvede več kot 150 kilogramov,” dodajajo v Snagi.

Oddaj komentar