Pred novo sezono Ilke Štuhec menjava v njeni ekipi

Ilka Štuhec je po končani sezoni svetovnega pokala nadaljevala s tekmovalnim ritmom in nastopila na slovenskem in italijanskem državnem prvenstvu, kjer je zmagala na smukaški preizkušnji. Po koncu tekmovalnega obdobja so se v ekipi nemudoma osredotočili na priprave za prihodnjo sezono. V ekipi prihaja do spremembe na mestu serviserja – smuči bo Ilki Štuhec v prihodnji sezoni pripravljal Švicar Sepp Lauber.

Tekmovalni zaključek leta je bil glede na vzpone in padce minule sezone dobrodošel. “Vedno je lepo zmagati, na smuku v Italiji sem še bolj kot na zmago ponosna na izvedbo v zahtevnih razmerah. To mi daje razloge za optimizem,” je sporočila dvakratna svetovna prvakinja.

Izpopolnjevanje podrobnosti

Kot je v smučarski navadi si ekipe prizadevajo za takojšen začetek priprav na prihodnjo sezono in temu primerno “lovijo” dni na snegu. V ekipi Ilke Štuhec so jih našli predvsem na Peci, kjer so se posvetili tehničnim izvedbam in izpopolnjevanju podrobnosti.

V kolikor bo to mogoče, bodo vnovič na sneg odšli v drugi polovici maja in s tem zaključili spomladanski del snežnih priprav. Sledi kondicijska priprava, nato pa začetek poletnih snežnih priprav. Lokacija le-teh bo določena naknadno, saj je veliko odvisno od epidemiološke slike in razmer na ledenikih.

Sprememba na mestu serviserja

V prihodnji sezoni bo Ilki Štuhec smuči pripravljal Švicar Sepp Lauber. V pretekli sezoni je opravljal delo serviserja smuči za švicarski tekmovalki v hitrih disciplinah Joano Hählen in Jasmine Flury. Po treh letih sodelovanja z Alešem Sopotnikom tako prihaja do spremembe na mestu serviserja. Sopotnik se je preselil nazaj k ameriški ženski reprezentanci za hitre discipline, kjer je deloval tudi pred sodelovanjem z ekipo Štuhčeve.

Oddaj komentar