POZOR! V Mariboru so na delu prevaranti

V preteklih dneh smo zaznali ponoven pojav nepoštenih poslovnih praks, v smislu zavajanja uporabnikov, sporoča Elektro Maribor.

Elektro Maribor v skladu s svojim poslanstvom in vrednotami s svojimi uporabniki gradi pošten in partnerski odnos. Stremijo k temu, da so njihovi uporabniki osveščeni, zato uporabnike opozarjajo na možnost ponovnega pojava prevar in jih seznanjajo o načinu ukrepanja v takšnih primerih.

Znaki prevare:

• Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, neznanci vstopajo v stanovanja ter ‘preverjajo elektriko’ in pridobivajo podatke o števcu oz. električnem priključku.
• Od vas zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije, pregled električnega števca.
• Prepričujejo vas v podpisovanje pogodb oz. aneksov.
• Na vašem domu želijo opraviti anketo.
• V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo, da boste v tem primeru deležni slabše storitve, v kolikor bodo težave z omrežjem.
• V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo z odklopom.
• V primeru, da odklonite sodelovanje postanejo neznanci nemirni in nespoštljivi.

Priporočajo posebno previdnost; v primeru dvoma v identiteto osebe pa predlagajo, da se zahteva identifikacija osebe. Ne podpisujte listin, ki bi vam jih morebiti nepooblaščene osebe izročale v podpis.

Preverite identifikacijo

Sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev za potrebe obračuna. S seboj pa imajo dokumente za identifikacijo.

Odjemalce prosijo, da Elektro Maribor o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v njihovi družbi, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov info@elektro-maribor.si, na brezplačno telefonsko številko 080 2101 ali na drug primeren način.

Ponovno opozorilo uporabnikom omrežja o ravnanju ob lažnem predstavljanju https://www.elektro-maribor.si/o-podjetju/za-medije/novice/ponovno-opozorilo-uporabnikom-omrežja-o-ravnanju-ob-lažnem-predstavljanju-1/

Objavil/a Elektro Maribor dne Sreda, 03. marec 2021

Oddaj komentar