Policija preiskuje Šiškotovo Štajersko vardo

Štajerska varda, foto: Facebook

Z objavo posnetkov urjenja skupine oboroženih zamaskiranih moških na družbenih omrežjih je seznanjena tudi policija, ki je že začela z izvajanjem ukrepov. Preiskuje sume številnih kaznivih dejanj, med drugim kaznivih dejanj zoper človečnost in zoper suverenost države, o zadevi pa je seznanila tudi tožilstvo.

Minuli konec tedna so namreč na družbenih omrežjih zakrožili posnetki urjenja zamaskirane skupine moških, javnost pa je razburilo dejstvo, da so bili nekateri izmed njih oboroženi s puškami in sekirami. Izkazalo se je, da skupino vodi nekdanji predsedniški kandidat Andrej Šiško, kar je tudi potrdil. Zatrdil pa je, da ne gre za paravojaško enoto, pač pa “prostovoljno obrambno skupino svobodnih ljudi dežele Štajerske” z imenom Štajerska varda.
Foto: Facebook
 Na Generalni policijski upravi (GPU) konkretnih pojasnil glede Šiškove vloge zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli posredovati, so pa potrdili, da so z objavo na družbenih omrežjih seznanjeni in so že začeli z izvajanjem ukrepov.

Preiskujejo sume kaznivih dejanj javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, kaznivih dejanj zoper javni red in mir, zoper človečnost ter zoper suverenost RS in njeno demokratično ustavno ureditev. Sumi kaznivih dejanj so povezanih tako z dogodkom kot tudi objavo posnetkov in komentarjev.

O zadevi so seznanili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani ter Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so pojasnili na GPU. Policija pa nadaljuje z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin in bo v skladu z zakonskimi pooblastili tudi ustrezno ukrepala.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar