Odbojkarski klub Merkur Maribor podaljšal pogodbo s Planinšičem

Uroš Planinšič. Odbojkarski klub Merkur Maribor

Vodstvo OK Merkur Maribor je pred dnevi podaljšalo pogodbo s 23-letnim Urošem Planinšičem, ki igra na mestu prvega organizatorja igre. Drugi organizator Adi Adžović, ki je v minuli sezoni prišel iz Žirovnice prav tako ostaja, saj ima še veljavno pogodbo.

Planinšič je tudi občasni članski reprezentant

Uroš je začel igrati odbojko v 3. razredu osnovne šole v OK Hoče, pred štirimi sezonami se je iz Hoč preselil v Maribor. Je občasni članski reprezentant, lahko se pohvali z osvojitvijo srebrne medalje na Evropskem prvenstvu 2019. Povedal je, da je zelo vesel, “da smo v klubu uspeli dogovoriti za sodelovanje tudi v prihodnji sezoni. Sem v polnem pričakovanju za naslednjo sezono, kjer se bomo borili na novi fronti, in sicer v ligi prvakov, kar bo tako za mene kot za klub lepa izkušnja in upam, da nam uspe spisati še eno noro zgodbo.”

V lanski sezoni nosilec igre

Trener državnih prvakov Sebastijan Škorc, ki prav tako še naprej ostaja zvest klubu, je dejal, da s Planinšičem sodeluje že štiri leta in da je vesel, da je podaljšal pogodbo: “Uroš je naš organizator igre in sodi med najboljše organizatorje v Sloveniji. Je pravi vodja na igrišču, zelo borben, delaven in zelo dobro sodelujeva. Že v lanski sezoni je bil nosilec naše igre in ima veliko zaslug za rezultat, ki smo ga dosegli v prejšnji sezoni. Seveda pričakujemo, da bo v tej sezoni enako in Uroševo podaljšanje je za vse vpletene korak naprej v zgodbi OK Merkur Maribor.”

Oddaj komentar