Od 877 anketirancev, dobra tretjina za župana občine Maribor izbrala Andreja Fištravca

Anketa, ki smo jo objavili na naši spletni strani in ljudi povprašali, koga bi volili za župana Mestne občine Maribor, če bi bile lokalne volitve že danes, je na županski stolček postavila trenutnega župana Andreja Fištravca.

Anketo smo zaključili pred nekaj dnevi in vanjo vključili imena oziroma kandidate, ki so do zdaj napovedali boj za županski stolček v Mestni občini Maribor. Anketa je pokazala, koga bi ljudje, če bi bile lokalne volitve že sedaj in bi bili na voljo izbrani kandidati, izvolili za župana Maribora. Skupno je bilo oddanih kar 877 glasov od katerih je bilo 283 oziroma 32% namenjenih kandidatu Andreju Fištravcu, 272 glasov oziroma 31% kandidatki Lidiji Divjak Mirnik, 139 glasov ali 16% Francu Kanglerju, 116 glasov oziroma 13% je dobila Melita Petelin, Zdravko Luketič je prejel 5% ali 44 glasov, Aleksander Kamenik 17 glasov oziroma 2% in Uroš Prikl, kandidat DeSUS-a 6 glasov ali 1% vseh oddanih glasov.

Rezultati ankete za župana/njo Mestne občine Maribor

Gre za predčasno glasovanje, kjer niso znani še vsi županski kandidati Mestne občine Maribor, saj je kandidaturo možno vložiti še do 18. oktobra 2018.
Andrej Fištravec, ki bo na prihajajočih lokalnih volitvah vnovič nastopil kot neodvisni županski kandidat je prepričan, da v Mariboru vlada pozitivna energija, ki jo je mesto nujno potrebovalo. “Maribor gre naprej, Maribor se dviguje, po štiridesetih letih v mestu veje nov optimizem tudi po zaslugi občine, kar je pravzaprav njena naloga. Veseli me, da to prepoznavajo različni ljudje in poznani Mariborčani kot je Marko Soršak – Soki, ki so mi pred upravno enoto osebno prišli izreči podporo,” je povedal Fištravec ob zbiranju podpisov podpore občank in občanov pred Upravno enoto v Mariboru. Fištravec je prepričan, da on in ekipa delajo dobro, saj so uspeli v štirih letih zamenjati vozni park mestnega potniškega prometa, ko so kupili kar 43 novih avtobusov. V prihodnosti pa bi Fištravec želel nadaljevati z energetskimi sanacijami objektov in sprejeti poseben odlok za obnovo fasad v starem mestnem jedru, predvsem v smislu subvencij lastnikom. Njegov cilj je tudi to, da mesto poveča vsaj za 3.000 novih stalno bivajočih Mariborčank in Mariborčanov.
Sicer pa bodo edina merodajna anketa volitve, saj je na družbenih omrežjih Franc Kangler užival več podpore kot Fištravec, veliko ni zaostajala niti Lidija Divjak Mirnik. Anketa na naši spletni strani pa je tokrat na županski stolček Maribora postavila Andreja Fištravca, ki je Mestno občino Maribor vodil zadnjih pet let. Prav on je nadomestil Franca Kanglerja po aferi z radarji in njegovemu posledičnemu odstopu iz županske funkcije.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar