Od 1. oktobra lahko vreče za odpadke kupite tudi na Snagi

Vrečke za odpadke. Vir: snaga.si

Doslej ste jih lahko kupili na zbirnem centru, od torka, 1. oktobra, bo možen nakup tudi v informacijski pisarni na sedežu Snage, na Nasipni ulici 64 v Mariboru, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 9:30 ter med 10. in 14. uro.

Večina uporabnikov vsaj eno vrsto ločeno zbranih odpadkov zbira v vrečah. V rumenih vrečah zbirajo odpadno embalažo uporabniki vseh primestnih občin, z novim
letom pa se jim bodo pridružili tudi uporabniki iz Maribora, ki stanujejo v individualnih hišah izven centra mesta. Zaradi težje dostopnega terena pa nekateri v vrečah zbirajo tudi mešane komunalne odpadke. “Trenutno na terenu poteka delitev vreč, ki so namenjene uporabi v letu 2020. Delitev rumenih vreč se je začela tudi v Mariboru, kjer bomo vsem individualnim gospodinjstvom izven mestnega jedra vreče razdelili do konca decembra. Pogosto se zgodi, da med letom uporabnikom namenskih vreč zmanjka,” so sporočili iz Snage.

Doslej ste jih lahko kupili na zbirnem centru, od torka, 1. oktobra, pa omogočamo nakup tudi v informacijski pisarni na sedežu Snage, na Nasipni ulici 64 v Mariboru, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 9:30 ter med 10. in 14. uro. “Na tak način želimo omogočiti čim lažjo oskrbo uporabnikov z dodatnimi vrečami, če se po njih pojavi potreba. Strošek nakupa dodatnih vreč bomo obračunali z naslednjo položnico, ki jo uporabnik prejme na dom, saj v informacijski pisarni ne poslujemo gotovinsko ali s karticami,” pravijo na Snagi. Dodajajo, da je zato ob nakupu potrebno pokazati odrezek položnice in osebni dokument. Ob tem velja opozoriti tudi, da smetarske ekipe na dan odvoza odvažajo samo odpadke, ki so nastavljeni v tipskih vrečah, odpadke, ki so nastavljeni v običajnih, najpogosteje v trgovinah kupljenih vrečah, pa ne. “Uporabnik namreč z nakupom tipske vreče ne plača same vreče, ampak procese ravnanja z odpadki, ki so v vrečah. Če vrečo kupi v trgovini, pa ravnanja z odpadki v njej ne plača, kar ni skladno s pravili porazdelitve stroškov, ki nastajajo pri ravnanju z odpadki,” so pojasnili.

Oddaj komentar