Od 1. junija sprememba voznih redov v mestnem potniškem prometu

Vir: Facebook Marprom

V mestnem avtobusnem prometu, kjer sedaj ob delavnikih še veljajo sobotni vozni redi, v ponedeljek, 1. junija, uvajajo razširjene vozne rede z večjo frekvenco voženj avtobusov, a še vedno prilagojene glede na omejitve zaradi covid-19. “S prehodom na nove vozne rede želimo zadostiti potrebam potnikov (zlasti šolarjev in delavcev) po pogostejših vožnjah avtobusov in večjem časovnem obsegu voženj na določenih linijah,” so sporočili iz Marproma.

Odločitev za uvedbo razširjenih voznih redov – ti bodo veljali od ponedeljka do nadaljnjega so v javnem podjetju Marprom sprejeli skupaj z Mestno občino (MO) Maribor, pravijo na Marpromu. “Pri tem bomo še naprej vsakodnevno spremljali situacijo v mariborskem potniškem prometu in se na podlagi razmer odločali za morebitne nadaljnje spremembe. Že v ponedeljek pa se v mestni promet vrača tudi mini vozilo Maister, ki smo ga ustrezno opremili glede na trenutne omejitve,” so dodali.

Ob tem opozarjajo, da v avtobusnem prometu do preklica še vedno veljajo varnostni ukrepi zaradi nalezljive bolezni covid-19, kot so uporaba zaščitne maske, vzdrževanje medsebojne razdalje 1,5 metra, razkuževanje rok in vstopanje pri sredinskih ali zadnjih vratih. “Pri vstopu se morajo potniki na čitalniku vozovnic sami evidentirati z veljavno vozovnico,” so poudarili.

Od ponedeljka tudi spremenjen vozni red krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju

Poleg tega se bo s 1. junijem nekoliko spremenil še vozni red krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju. “Kljub trenutnim razmeram, povezanim s problematiko koronavirusa, bomo prevoz z gondolo še naprej zagotavljali vse dni v tednu, bomo pa zaradi upada števila obiskovalcev in turistov na Pohorju začasno prilagodili ure voženj,” pravijo na Marpromu.

Tako bo v dogovoru z MO Maribor gondola od začetka junija vozila od ponedeljka do četrtka vsako polno uro med 9. in 19. uro, od petka do nedelje pa vsako polno uro med 8. in 20. uro. Pri tem bo poleg voženj ob polni uri gondola tudi neprekinjeno krožila ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure. Tak vozni red bo veljal do preklica, so sporočili.

Oddaj komentar