Na mejnih prehodih s Hrvaško v pričakovanju zgoščen promet

Slika je simbolična. Vir: Google maps

Ker danes opolnoči začne veljati obveznost karantene ob vstopu iz Hrvaške v Slovenijo, policija na mejnih prehodih pričakuje precej povečan promet. Tega so sicer napovedovali že za konec tedna, vendar v preteklih dveh dneh pretirane gneče na mejnih prehodih ni bilo. Policija vseeno poziva državljane naj se na pot domov odpravijo pravočasno.

Povečan promet s Hrvaške, kjer naj bi v soboto dopustovalo še 70.000 Slovencev, pričakujejo predvsem na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Dragonja. Na policiji dopustnike pozivajo, naj z odhodom proti Sloveniji ne odlašajo do popoldneva ali večera, da se lahko tako izognejo gneči in v Slovenijo prispejo še pred polnočjo, ko začne za vstop v Slovenijo iz Hrvaške veljati obveznost 14-dnevne karantene. Prav tako naj izberejo manj obremenjene prehode. Povečan promet danes pričakujejo tudi na cestah proti Avstriji.

V nedeljo je bilo slišati namige, da bi se lahko zamudniki karanteni izognili tako, da bi se v Slovenijo odpravili preko Madžarske ali Italije. A je notranji minister Aleš Hojs v nedeljo zvečer napovedal, da to ne bo mogoče, saj bo moral vsak ob prestopu meje pokazati dokument, od koder je prišel. “Tudi če bo prišel iz Madžarske, bo pokazal papir, kajti moramo se prepričati, da ne prihaja iz Bosne,” je dejal za TV Dnevnik.

Na mejnih prehodih bodo po napovedih ministra danes po potrebi odprli več stez, pripravljeni so tudi za torek, ko začne veljati obveznost karantene.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar