Rektor Univerze v Mariboru bo razrešil glavno tajnico rektorata

Univerza v Mariboru

Po menjavi rektorja pričakovano prihaja do menjave tudi na mestu glavnega tajnika Univerze v Mariboru. Senat univerze je danes soglašal s predlogom rektorja Zdravka Kačiča, da se izvede postopek predčasne razrešitve Mirjane Babić.

V kratkem bo imenovan vršilec dolžnosti in v najkrajšem možnem času tudi objavljen razpis za novega kandidata, ki bo zasedel mesto glavnega tajnika oziroma glavne tajnice,” je po razpravi na seji senata, ki je bila v tem delu zaprta za javnost, je povedal Kačič.

Mirjana Babić je postala glavna tajnica oktobra lani po odstopu prejšnjega glavnega tajnika Mladena Kraljiča, pred tem pa je opravljala to delo tudi že kot vršilka dolžnosti. Mandat bi se ji sicer iztekel oktobra 2021.

Mirjana Babič, glavna tajnica rektorata, vir: Lokalec.si

Po besedah Kačiča je več razlogov za predčasno razrešitev. “Delo na rektoratu ne teče tako, kot bi moralo. Ni ustrezno vodeno in koordinirano. Glavni razlog pa je to, da so porušeni medčloveški odnosi, ki so posledica preteklega stanja na rektoratu, predvsem nezaupanja in neustreznega odnosa med glavno tajnico in zaposlenimi na rektoratu,” je povedal.

Univerza članica Zahodno balkanske univerzitetne mreže

Na današnji seji je senat univerze med drugim soglašal s članstvom mariborske univerze v Zahodno balkanski univerzitetni mreži, s čimer si obeta predvsem lažji dostop do sredstev EU. Prav tako je sprejel poročilo o dokončanem postopku pridobitve statusa Centra za prenos tehnologij Podonavske regije (Danube Transfer Centre). “V takšnih povezovanjih vidimo možnost, da univerza obogati oziroma učinkoviteje izvaja svoje tretje poslanstvo, to je prenos znanja v okolje,” je pojasnil rektor.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar