Na Feriju odprti za nova sodelovanja

Vir: Facebok Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (Feri) danes prirejajo srečanje programskih svetov študijskih programov in dan odprtih laboratorijev. To razumejo kot priložnost za izmenjavo mnenj in sklepanje novih sodelovanj.

“Namen našega projekta je predstaviti raziskovalne izzive, aktivnosti in rezultate našega dela ter vzpostaviti nove priložnosti za razvoj študijskih programov in raziskovalnih projektov,” sporoča dekan fakultete Gorazd Štumberger.

V okviru sej programskih svetov nameravajo nasloviti priložnosti za sodelovanje podjetij pri razvoju študijskih programov ter pridobiti povratne informacije o svojih diplomantih. Podjetja bodo po napovedih imela priložnost predstaviti svoje razmisleke in sodelovati v razpravi z vodstvom in predstavniki študijskih programov.

Namen je predstaviti izzive in rezultate dela

Vzporedno s sejami programskih svetov študijskih programov bodo na Feriju odprli vrata laboratorijev. Te bodo lahko obiskali predstavniki podjetij, ki sodelujejo v programskih svetih. Prav tako je dan odprtih vrat namenjen vsem zaposlenim na fakulteti.

“Namen je predstaviti raziskovalne izzive, aktivnosti in rezultate našega dela, da se bolje spoznamo in morda najdemo nove priložnosti za sodelovanje,” so še sporočili s fakultete, na kateri se letno šola več kot 2200 študentov, število diplomantov pa se giblje med 300 in 400.

“Feri vidimo kot zvezdišče povezovanja vseh deležnikov, zato želimo oblikovati skupnost za sodelovanje in promocijo področij, na katerih deluje fakulteta,” je v vabilu še zapisal dekan.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar