Na današnji tekmi z Gorico želijo vijoličasti povrniti dinamiko

Foto: Grega Wernig, vir: NK Maribor

Znova je sobotno popoldne rezervirano za 90 minut v Ljudskem vrtu. Ob 17.00 uri bo na domačem terenu vijoličastim nasproti stala Gorica, ki se je pred kratkim okrepila z reprezentantom Etienom Velikonjo, ki je nekoč igral tudi za NK Maribor.

“Dobra novica je, da so zdravi Šuler, Viler in Milec, o možnostih za nastop pa je še prezgodaj govoriti. Ne želimo prehitevati. Seveda bi radi bili v popolni zasedbi, toda fantje, ki dobijo priložnost, jo morajo izkoristiti. In nekateri jo ob odsotnosti igralcev, ki so pred tem več igrali, zelo dobro izkoriščajo,” je za klubsko spletno stran dejal strateg vijoličastih, Darko Milanič.

Tekmeci iz Gorice v Ljudski vrt prihajajo precej spremenjeni. Tudi z novim trenerjem.
“Ponavadi opravimo analizo nasprotnikov na podlagi njihovih prejšnjih tekem, ob tem pa se zavedamo, da je proti nam zgodba skoraj vedno drugačna. Prepričan sem, da bodo Goričani postavljeni v srednji obrambni blok, ob naši pričakovani pobudi jih bomo skušali potisniti bližje njihovim vratom. Ne pričakujem drugačne tekme, kot smo jih običajno vajeni v Ljudskem vrtu. Gostje bodo ob organiziranem branjenju iskali svojo priložnost iz hitrih prehodov. Če bodo naredili kaj drugega, bi bili presenečeni, a tudi zadovoljni, saj bi to pomenilo, da bomo imeli nekaj več prostora za naše napadalne akcije. Skušali bodo zadeve reševati moštveno, mi pa moramo prebiti ta blok. Bo pa naloga zahtevna, tega se dobro zavedamo,” je povedal Milanič.

Pri iskanju poti do mreže bosta ob poškodovanih manjkala tudi Hotić in Pihler zaradi kazni.
“Na zadnjih desetih uradnih tekmah smo zmagali osemkrat. Vmes so se postave spreminjale, imamo pa jasno zastavljen načrt. Proti Aluminiju smo odigrali slabše, kot bi morali, vendar smo zmagali, ko smo se spet držali načrta. Zaradi njihove postavitve in specifike igrišča je bilo težko priti do priložnosti, zato smo začeli igrati drugače, kot smo predvideli. Ko smo popravili zadeve, je bilo v 2. polčasu boljše. Tudi na tej tekmi to mora obveljati. Na domačem igrišču, v boljših razmerah, verjamem, da bomo povrnili dinamiko in našli ustrezne rešitve proti obrambi tekmecev,” poudarja Darko Milanič, ki je opravil z moštvom zaključne priprave, ne bo pa mogel voditi tekme. Zaradi kazni, ki je prispela med tednom na klubski naslov v povezavi z dogajanjem po tekmi v Kidričevem (odziv na sojenje), bo danes le na tribuni. Vlogo prvega trenerja bo prevzel Saša Gajser.

Oddaj komentar