Na čelo mariborskega urada za kulturo in mladino začasno nekdanja žena Saše Arsenoviča

Lani marca je Klemen Brvar postal vodja urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor. A ne za dolgo, prevzel bo namreč vodenje Mariborske knjižnice. Mandat bo nastopil februarja, urad za kulturo bo za to ostal brez vodje, začasno ga bo prevzela nekdanja žena Saše Arsenoviča.

Klemen Brvar je na MO Maribor zaposlen do konca meseca januarja. Od 1. februarja do izbire novega vodje Urada za kulturo in mladino, bo Urad po pooblastilu vodila Nina Kirbiš, ki trenutno zaseda mesto vodje Sektorja za kulturo.

Nina Kirbiš je sicer nekdanja žena aktualnega mariborskega župana Saše Arsenoviča, skupaj imata dve hčerki.

V prvi polovici novembra lani je Mestna občina Maribor objavila razpis, s katerim iščejo novo vodjo omenjenega urada. Kot so za naš mediji pojasnili na Mestni občini Maribor, se je prijavilo več kandidatov: “Na razpis se je prijavilo 10 kandidatov. Imen prijavljenih nikdar ne razkrivamo, ko je postopek v teku in gre za osebne podatke.”

Cel postopek izbire bo, kot kaže, kar trajal

Prijave so prispele, so pregledane, za nepopolne vloge so bile posredovane zahteve za dopolnitev – ko bodo vse vloge popolne ali pa jih kandidati ne bodo dopolnili, sledi imenovanje komisije, nam še pojasnijo na občini in dodajo, da le-ta še ni imenovana.

Potem sledi vsebinski pregled vlog, določitev načina izbora ter izvedba postopka (razgovor, pisni preizkus ipd.).

Kdaj bo oseba dejansko nastopila z delom še ne vedo

“Termin zaključka postopka je odvisen od zunanjih dejavnikov, zato tega ne moremo natančno napovedati – prevzem vlog, ki se vročajo po ZUP-u, prav tako se mora kandidatom omogočiti primeren rok za pripravo na preizkus ali razgovor, odločitve morajo biti pravnomočne ipd.,” še dodajo.

Oddaj komentar