Mobilna cepilna bo s cepilnim avtobusom izvajala cepljenje na terenu tudi prihodnji teden

Mobilna cepilna enota Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor bo s cepilnim avtobusom obiskala oz. izvajala cepljenje proti Covid 19 na terenu tudi prihajajoče dni.

Prihodnji teden bodo:

v torek, 27. 7. 2021 v prostorih zdravstvene postaje JEZDARSKA, MČ Magdalena,  Jezdarska 10 (čas postanka od 10.00 do 12.00),

v četrtek, 29. 7. 2021 v prostorih zdravstvene postaje,  NOVA VAS,  Cesta Proleterskih brigad 71,  MČ Nova vas  (čas postanka od 14.00-16.00).

Direktor ZD Maribor prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec., je dejal: “V želji zaščititi in ljudem približati cepljenje proti COVID- 19 v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor cepimo tudi na območjih mestnih četrti, poslovnih con, gospodarskih družb, obrtno podjetniških dejavnosti in na območjih, kjer se zbira večje število občanov. Cepljenje na terenu izvajamo z mobilno cepilno enoto na avtobusu mestnega potniškega prometa s pomočjo Mestne občine Maribor, Štajerske gospodarske zbornice Maribor, Območne obrtne podjetniške zbornice Maribor, Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze v Mariboru in Društva upokojencev Maribor Tabor. Akciji se pridružujeta tudi Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo in Območno združenje Rdečega križa Maribor.”

Poudarjajo, da je cepiva dovolj in da imajo občani možnost cepljenja z izbiro med cepivi Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson in AstraZeneca. Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Mobilno cepljenje

“Da bi cepljenje na terenu potekalo čim bolj organizirano, vas vljudno prosimo, da v vaših sredinah zberete prijave zainteresiranih (v prilogi tabela za vnos podatkov) in nam zbrane prijave posredujete na e-naslov: cepljenje.covid@zd-mb.si Za dodatne informacije nas lahko med 8. in 14. Uro pokličete na telefonsko številko 070 533 796. Vaše prijave bomo dnevno spremljali. Še isti dan vam bomo posredovali informacijo, kdaj bomo mobilno cepljenje pri vas tudi izvedli. Veselimo se sodelovanja z vami,” je dodal direktor ZD Maribor, prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec.

Oddaj komentar