Ministri bodo danes predstavili prvo celovito oceno stanja glede ukrepov za zajezitev epidemije covid-19

VIR: pixabay.com

Vlada je na večerni seji obravnavala prvo celovito oceno stanja po izvedenih ukrepih za upočasnitev in zajezitev epidemije covid-19, več o njej bodo danes na novinarski konferenci povedali ministri vlade Janeza Janše. Premier je v torek napovedal, da bodo preučili, kaj od morebitnih dodatnih ukrepov omejitev gibanja bi bilo še smiselno sprejeti.

Dopoldne bodo prve ocene predstavili minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za notranje zadeve Aleš Hojs in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Janša je že v torek dejal, da bo to prva celovita ocena ukrepov, potem ko so doslej imeli delne preglede in približno realne ocene o tem, kako učinkoviti so ukrepi.

“Najbrž danes ni nikogar, ki spremlja situacijo po drugih evropskih državah in bi menil, da so bili ti ukrepi nepotrebni,” je v torek dejal Janša. Zadnji podatki po njegovih besedah kažejo, da ljudje v veliki meri upoštevajo omejitve gibanja.

“Če bo ravnanje vseh nas tudi v prihodnje šlo v tako resno in s pravili upoštevajočo smer, potem marsikatere od zaostritev, ki smo jih videli v drugih državah, v Sloveniji ne bo treba uvajati,” je dejal.

Po zadnjih dostopnih podatkih je bilo sicer v torek do 14. ure v Sloveniji potrjenih 480 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je 38 več kot dan prej, število smrtnih žrtev, povezanih s koronavirusom, pa se je povzpelo na štiri.

V domu starejših v Šmarju pri Jelšah je v visoki starosti umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi, pri kateri je bila potrjena tudi okužba z novim koronavirusom. Trenutno je okužba potrjena pri 24 stanovalcih tega doma starejših.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar