Milanič: “Mi moramo zabiti enega več kot oni. To je jasno!”

Darko Milanič, trener NK Maribor in Rudi Požeg Vancaš

Na današnji novinarski konferenci NK Maribor pred jutrišnjo tekmo proti bolgarskemu prvaku FC Lodogorcu, je mariborski trener jasno povedal, da je cilj še vedno enak, to je tekmo zmagati. “Mi moramo zabiti enega več kot oni. To je jasno,” je dejal trener vijoličastih Darko Milanič

Potem, ko so Mariborčani prejšnji teden v Bolgariji iztržili dobro izhodišče z rezultatom 0:0, se je v strokovnem štabu Bolgarov zgodila večja sprememba, odhod trenerja. Kot je dejal mariborski trener Milanič, ne pričakujejo bistvenih sprememb v načinu igranja oziroma njihovi strategiji, saj je trenerko mesto zasedel dosedanji pomočnik trenerja FC Ludogorec.

Kakšna bo strategija Mariborčanov na domačem terenu?

Naša namera v Bolgariji ni bila, da se skozi celotno srečanje branimo. Imeli smo namero napadati, bili smo skoraj prepričani, da se nam bo ponudilo veliko priložnosti za napad, vendar je bilo tega premalo in smo se tega tudi zavedali. Odlično smo se branili, smo si pomagali, da smo nasprotniku ponudili manj prostora kot sicer, smo pa pogrešali to, da bi bili v napadalnih akcijah uspešnejši oziroma, da bi jih bilo več,” je vtise po prvi tekmi proti bolgarskemu prvaku strnil mariborski trener.

Tudi na domačem igrišču bo strategija podobna. Torej, da se morajo odlično braniti in nasprotniku ne pustiti preveč prostora. Želja je dati večji poudarek na boljše izhodišče v igri, da se priložnosti dobro oddelajo in da pridejo v situacijo, da nasprotnika resno ogrozijo.  Po Milaničevih besedah so igralci po pozitivnem rezultatu na nedeljski prvenstveni tekmi razigrani in še bolj samozavesti, da lahko jutri odigrajo dobro tekmo.

Ekipa Ludogorca je nevarna, a ni nepremagljiva

Zavedamo se, da je nasprotnik kvaliteten. Igralci imajo različne karakteristike, zelo so nevarni, jasno pa je, da se bomo morali pobrigati za vse, ne le za enega,” je dejal Milanič.

Po analizah tekem nasprotnika in seveda dejanski igri na njihovem domačem terenu, menijo, da jih Bolgari ne morejo presenetiti, kljub temu pa morajo biti na morebitna presenečenja pripravljeni. “Videli smo, kako se obnašajo. Če bodo postopali drugače, bomo morali biti zelo pozorni in igrati z glavo. Različne situacije se nonstop prepletajo in smo na njih pripravljeni,” še je dodal mariborski strateg.

Darko Milanič, trener NK Maribor in Rudi Požeg Vancaš, vezist NK Maribor

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi vezist Rudi Požeg Vancaš, ki je ob začetku sezone bil nekoliko zadržan oziroma ni imel priložnosti za zabijati gol. “Jaz skušam biti vsako tekmo dober, se pokazati po svojih najboljših močeh. In če to nekdo vidi, se počutim dobro. Na začetku je bilo težko, imel sem priložnosti, ni šlo v gol, ampak vse vztrajal, ekipa in strokovni štab sta stala za mano. Zdaj se je začelo odpirati, tako da bom še naprej delal  iste stvari, kot do sedaj,” je dejal Požeg Vancaš.

Trenutno rezultatsko izhodišče je “status quo” za obe ekipi, ne daje nobene garancije, daje pa nekaj, na čemer lahko gradiš. “Jasno je, da moramo zabiti en gol več, kot oni,” je zaključil Milanič.

Tekma je na sporedu jutri ob 20.15.

Oddaj komentar