Matjaž Kek: “Potrebne bodo točke.”

Selektor Matjaž Kek

Selektor nogometne reprezentance je pred prihajajočima tekmama, proti Poljski in Izraelu, na osnovni šoli Bratov Polančičev v Mariboru, katero je nekoč obiskoval tudi sam, predstavil seznam reprezentantov.

Slovensko nogometno reprezentanco v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2020, ki bo prvič potekalo v dvanajstih evropskih mestih oziroma dvanajstih različnih državah. Nogometno reprezentanco tako v začetku septembra čakata dve domači tekmi v Stožicah, kjer se bodo 6. septembra pomerili s Poljaki in 9. septembra z reprezentanco Izraela s katero je Slovenija na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto iztržila neodločen izid.

Slovenija potrebuje točke
Matjaž Kek je uvodoma dejal, da so pričakovanja precej enostavna. “Sredi kvalifikacijskega ciklusa z dvema domačima tekmama ni kaj dosti za računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bi v teh dveh domačih tekmah prišli do teh točk, ne glede na to, da sta obe reprezentanci, predvsem Poljska, težka nasprotnika. Če hočeš v življenju nekaj doseči, moreš razmišljati pozitivno, moraš razmišljati, kako s kvalitetno igro in pomočjo polnih Stožic, priti do tega cilja. Cilj so točke, popolnoma enostavno,” je brez ovinkarjenja uvodoma dejal Kek.

Jokiča bo zamenjal Balkovec
Selektorju je popolnoma jasno, da na zbor prihajajo igralci od katerih imajo nekateri za seboj že dolgo sezono, medtem, ko so se nekatera prvenstva šele prav začela. Nekateri igralci imajo v klubih primerno minutažo in vidno vlogo, drugi manj minutaže in obrobne vloge na zelenici. “Ampak jaz iz tega sploh ne delam cirkusa. Nikoli namreč v Slovenskem reprezentančnem nogometu, kar se tega tiče, ni bilo idealno. Je pa bilo vedno dobrodošlo in se je na koncu tudi dobro izteklo, kadar je bilo pri igralcih dovolj motiva, četudi minutaža ni bila zadostna, ko je bilo dovolj želje, tistega “na glavo”, takrat je vedno prišlo do rezultata. Jaz to pričakujem od vseh igralcev, ki sem jih pozval. S pomočjo polnih Stožic in domače atmosfere, lahko pridemo do željenega cilja,” je pričakovanja pojasnil selektor Kek in na novinarsko vprašanje, kdo bo zamenjal Bojana Jokiča, ki bo na tekmi s Poljsko odsoten zaradi kartonov, odgovoril, da ga bo zamenjal Jure Balkovec.

Seznam nogometnih reprezentantov Slovenije, vir: Facebook NZS

Oddaj komentar