Matjašič in Lista Franca Kanglerja zapustili sejo, županu očitali, da sejo vodi v nasprotju s poslovnikom

Kot smo že včeraj poročali, je bilo na seji mestnega sveta MO Maribor, zelo pestro. Mariborski župan je po tem, ko je svetnika Primoža Juharta večkrat opozoril, dejal, da ga bo, v kolikor ne preneha, izključil iz seje. A pestro je bilo tudi po tem.

Mestni svetniki so bili nezadovoljni s poročanjem o lanskem poslovanju Športnih objektov Maribor. Ti so, glede na predloženo gradivo, zaključili leto 2020 s presežkom prihodkov na odhodki v višini nekaj več kot 17.000 evrov. Zaradi tega, ker so bili nezadovoljni z vodenjem Arsenoviča, so se, Matic Matjašič in Lista Franca Kanglerja NLS odločili, da zapustijo sejo.

Milan Mikl je po pavzi dejal: “V listi smo se odločili, da ne bomo več prisostvovali na seji, zato ker je več kot očitno kršen 37. člen poslovnika ki govori, da če mestni svet o tem ne želi odločati mestni svet o tem odloči z glasovanjem. Te možnosti nam niste dali.”

“Se verjetno boji, da glasovanje ne bi bilo po njegovi volji”

Matic Matjašič je sejo zapustil saj župan ni želel dati na glasovanje predloga sklepa o prekinitivi točke poročila Športnih objektov Maribor. “Ker se verjetno boji, da glasovanje ne bi bilo po njegovi volji, a to je demokracija in v demokraciji veljajo pravila – poslovnik, statut… župan Arsenovič se je danes postavil nad njih, a verjamem, da bodo ostali organi odločili v skladu s pravili in ne egom posameznika,” je zapisal ob tem.

Poudaril je, da odslej obstruira sejo mestnega sveta MO Maribor, saj kot doda, župan sejo vodi v nasprotju s poslovnikom in statutom Mestne občine Maribor in za zaščito svojih podložnikov ter lastnih interesov z Športnimi objekti Maribor, povozi vsa demokratična načela ter pravila dela mestnega sveta.

Oddaj komentar