Mariborski policisti komaj ustavili mladoletnega voznika

Mariborski policisti so sinoči po skoraj enournem lovu v bližini Botaničnega vrta v Pivoli le uspeli ustaviti mladoletnega voznika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s starejšim avtomobilom BMW storil več cestno prometnih prekrškov. Morebitne priče divjanja zdaj naprošajo, da jih pokličejo ali se oglasijo pri njih.

Vir: Youtube; slika je simbolična.

“Še več, hitrost vožnje svojega vozila je pospešil in z vožnjo nadaljeval čez Koroški most proti Gosposvetski cesti. Vožnjo, med katero je ogrožal druge udeležence v cestnem prometu je nadaljeval v smeri Selnice ob Dravi, naprej v smeri Fale in nato v smeri Lovrenca na Pohorju,” so sporočili iz PU Maribor.

Z nevarno in ogrožajočo vožnjo je nadaljeval v smeri Ruš, Bistrice ob Dravi in nato v smeri Limbuške ceste v Mariboru. Z objestno in nevarno vožnjo je nadaljeval v smeri Valvasorjeve ulice proti Trgu Revolucije in nato po Pobreški cesti mimo Europarka proti Čufarjevi ulici, kjer je zavil na makadamsko cesto skozi Stražun, proti Štrekljevi ulici.

Policisti so ga poskušali večkrat ustaviti, tudi z uporabo sredstev za prisilno ustavljanje motornih vozil, vendar je voznik s svojo nevarno vožnjo nadaljeval po Ptujski cesti v smeri Zagrebške ceste, nato pa po Lahovi ulici v smeri Ledine, od tam pa je z vožnjo nadaljeval proti Bohovi. V bližini Botaničnega vrta v Pivoli so ga policisti ob 23.40 izsledili.

Ker je voznik med nevarno vožnjo, med katero je storil več cestno prometnih prekrškov, predvsem pa ker je ogrožal več udeležencev v cestnem prometu, policisti prosijo vse udeležence v cestnem prometu, še posebej tiste, ki jih je voznik osebnega avtomobila BMW, starejše izdelave, serije 3, Medijem temnejše barve ogrožal, in vse priče tega divjanja, naj se zglasijo na Postaji prometne policije v Mariboru, Ptujska cesta 117 oz. pokličejo na telefonski številki 02/450-20- 30 ali 113.
Policisti bodo mladoletnega voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu KZ-1 in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. členu KZ-1

2 KOMENTARJEV

Oddaj komentar