Mariborske rokometašice se vračajo na slovenski vrh

ŽRK Branik Maribor z novim vodstvom napoveduje svetlo prihodnost za mariborski ženski rokomet. Kratkoročni cilj kluba je vstop med najboljše selekcije v državi, dolgoročni pa osvojitev prvenstva.

Preteklo sredo so na občnem zboru Ženskega rokometnega kluba Branik Maribor zamenjali vodstvo. Novi predsednik je postal Boštjan Poljanec, dolgoletni mednarodno uveljavljeni rokometni trener, ki ima s klubom visoke cilje. Za to ima dobre razloge, kajti okrog sebe je zbral številne energične ljudi, povezane z rokometom. Podpredsednik je postal Alen Mihalj, dolgoletni priznani rokometni trener, v ekipi pa so poleg Marinke Behin tudi nekatere nekdanje uspešne članice ŽRK Branika kot na primer Anja Frešer, Valentina Paradiž in pa tudi nekdanji trener ŽRK Branika, Branko Kukovec.

Za njimi že prvi pregledni trening

Včeraj je v športni dvorani Vrbanska že potekal pregledni trening, ki je bil namenjen predstavitvi in spoznavanju deklet iz bodočih različnih selekcij. Treninga se je udeležilo 11 članic in 14 mladink, medtem ko z nekaterimi drugimi članicami še potekajo dogovori o vstopu v klub. Tako članice kot mladinke bosta kot trenerja prevzela vodilna v klubu – Poljanec in Mihalj. Preglednega treninga pa se je udeležilo tudi 21 kadetinj, ki jih bo treniral Tomaž Plečko s pomočjo Alena Mihalja.

So se pa že dogovorili, da bodo bazen najmlajših selekcij, poleg lastnih seveda, krepili tudi z mladimi rokometašicami rokometnega kluba Rače. Obetajo si še več tovrstnih sodelovanj z manjšimi okoliškimi klubi, katerim bo ŽRK Branik Maribor predstavljal možnost prestopa v višje kategorije.

V dogovorih z igralkami iz tujine

Čeprav je novo vodstvo kluba nastopilo svoj mandat šele pred nekaj dnevi, pa so dogovori z bodočimi igralkami potekali že nekaj časa. Tako se bodo mladinski in članski ekipi kluba kmalu pridružile članice različnih prvoligaških rokometnih klubov iz Slovenije, v dogovorih pa so tudi z nekaterimi igralkami iz tujine.

Novi predsednik kluba, hkrati pa tudi glavni trener selekcij, Boštjan Poljanec, je ob tem povedal: “Prevzem vodenja kluba kot je ŽRK Branik Maribor je ne le velika odgovornost, pač pa tudi velik izziv. Smo precej ambiciozni in za to imamo dober razlog – k sodelovanju smo namreč pritegnili nekatera zelo uveljavljena imena slovenskega ženskega rokometa, zato iskreno verjamemo v odlične rezultate že na začetku. Drugo največje slovensko mesto si enostavno zasluži ženski rokometni klub, ki sodi v slovenski vrh in tja ga bomo tudi pripeljali.”

Aktivni tudi na družbenih omrežjih

O nadaljnjih aktivnostih kluba s 96-letno tradicijo bodo redno obveščali preko svoje spletne strani, kakor tudi preko svojih profilov na facebooku in instagramu. Ob tej priložnosti vabijo vse rokometne navdušenke, da se jim pridružijo, vse ostale pa, da postanejo sledilci na njihovih socialnih omrežjih.

Oddaj komentar