Mariborčanka Polona Hercog je zmagovalka turnirja WTA v Luganu

Foto: wtatennis.com

Mariborska teniška igralka Polona Hercog je zmagovalka turnirja WTA v Luganu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Osemindvajsetletnica iz Kamnice pri Mariboru je v finalu lopar prekrižala s 17-letno Poljakinjo Igo Šwiatek, lansko mladinsko zmagovalko Wimbledona, in slavila s 6:3, 3:6 in 6:3. To je za Hercogovo po zmagah v Bastadu leta 2011 in 2012 tretji naslov v karieri. Skupno pa je Hercogova nastopila že v šestem finalu na turnirjih WTA v karieri. Nazadnje je v finalu nastopila pred enim letom v Istanbulu.

“Občutki ob osvojitvi turnirja so neverjetni. Trenutno sploh ne morem opisati, kako sem vesela. Dolgo sem čakala na to tretjo lovoriko, ampak se je splačalo trdo delo in vera v mojo igro,” je po zmagi povedala Hercogova. Poljakinja Iga Šwiatek, ki je skupaj s Slovenko Kajo Juvan v dvojicah zmagala na lanskih olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu, je Hercogovo v finalu precej namučila. Po odvzetem servisu nasprotnici v uvodnem nizu, je Hercogova povedla s 3:2. V šesti igri so po slabe pol ure igre dvoboj zaradi dežja prekinili, po več kot uri pa sta se igralki znova vrnili na igrišče. Slovenka je povedla s 3:2 in 5:3 ter prvi niz zaključila v svoj prid po 50 minutah igre. Poljakinja je po izenačenju na 3:3 v naslednjem nizu dobila tri igre zapored in izenačila v nizih na 1:1. Hercogova je nato zaprosila za zdravniško pomoč, vendar je lahko nadaljevala.
V tretjem nizu je Šwiatekova nadaljevala dobro predstavo in s peto zaporedno dobljeno igro povedla z 2:0, a svojega servisa v tretji igri ni ohranila in Hercogova je imela priložnost, da s svojim začetnim udarcem izenači, kar ji je tudi uspelo. Nato je dobila še tretjo in četrto igro v nizu, najprej z odvzemom servisa in nato po vodstvu na svoj začetni udarec, ko je oddala le eno točko.
Po zaostanku s 2:4 je Poljakinja dobila svojo servisno igro, Mariborčanka pa je v osmi igri povedla s 40:0 in nato izkoristila drugo zaključno žogico za vodstvo s 5:3. Do končne zmage je prišla na servis tekmice, izkoristila pa je drugo žogico za zmago.

“Danes je bila res zelo zahtevna tekma in morem reči, da sem šla v določenih trenutkih preko sebe. Pogoji so bili nemogoči in glede na dane pogoje je bila tekma zelo dobra. Za sebe lahko rečem, da sem zelo ponosna na ta začetek peščene sezone,” je dejala Štajerka. “Nervoza je bila prisotna že od jutra. Že po včerajšnji tekmi sem čutila tisto malo v želodcu, ko te stiska, ker veš, da lahko osvojiš turnir. Mislim, da sem se s temi občutki zelo dobro borila in se je to tudi pokazalo v ključnih trenutkih, ko sem ostala zbrana in pokazala agresivno igro in borbenost,” je še dodala Slovenka.
Hercogova je za zmago prejela 43.000 dolarjev in 280 točk, ki jo bodo na novi lestvici WTA pripeljale do okoli 65. mesta, s čimer bo znova postala najvišjeuvrščena slovenska igralka.
“Za naprej sem prijavljena na Istanbul in Rabat, ampak sedaj si morem vzeti en dan, da dobro premislim. Tako da načrti še niso čisto znani, je pa začetek peščene sezone vsekakor sanjski,” je zaključila Hercogova.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar