Kmalu še zadnje srečanje “Naj živi mala tržnica”

Vir: Facebook mala tržnica

To soboto, 15. junija, se bo odvijalo še tretje in zadnje srečanje v nizu dogodkov “Naj živi mala tržnica!”. Mala tržnica in njene branjevke s svojimi domačimi pridelki pa seveda ostajajo tudi čez poletje! 
Na skoraj poletni dopoldan bodo še zadnjič v sezoni ploščad osvobodili avtomobilov, tržnične mize pa napolnimi z lokalnimi dobrotami. Pridite pozdravit prijatelje, prisluhnit pravljici, popravit kolo, se preizkusit v lončarjenju ali destilaciji dišečih zelišč. To bo že 16. dogodek od zagona lokalne pobude za oživitev male tržnice pozimi 2018. Lepo je, ko se srečamo in lepo je, če si skupaj prizadevamo za prijaznejše prostore v skupnosti.

Program za male in velike
8.00–13.00 – Destilacija zdravilnih zelišč s Studijem Birka
8.00–13.00 – Lončarjenje: napravi svojo posodico z Lončarskim centrom Maribor
8.00–13.00 – Popravljalnica koles s spretnim serviserjem Mariborske kolesarske mreže
11.00–12.00 – Pravljična urica z igralcem Petjo Labovićem
10.00–12.00 – Ustvarjalnica-popravljalnica z društvom Živa Knjiga Za Otroke

V soboto bodo ob stalnih branjevkah in branjevcih z vami še Štajerske češnje, Eko kmetija Pri omi Neži, Čebelarstvo Lovrec, veganske dobrote Fajn Food At P’s, Bukvarna Ciproš Maribor z naborom knjig o vrtičkanju in drugem, granola Fruštek, ekološko gnojilo Vermipur, Hiša kruha, Naša kašča z marmeladami, kompoti, in žiti, Konopko z izdelki iz industrijske konoplje, peciva Kameleon – Slastne ideje in tokrat tudi Vrtnarstvo Žuraj.
Osvežilne limonade in Illy kava: Pia Sencar – Špajza & S bar
Hladno varjena kava: Jumping Goat Coffee
Sendviči in jogurti: Gallus drive-in

Oddaj komentar