Kmalu novoletne počitnice in slovo Dedka Mraza

Bliža se konec leta in še zadnje počitnice v tem letu. Poleg likovnih delavnic bodo v Zvezi prijateljev mladine Maribor tokrat izdelovali masažne ploščice, čokoladno maslo za telo in eko svečke, obiskali pa bodo tudi pravljično Vilinsko mesto.

Dedek Mraz se bo med prazniki nekoliko spočil, nato pa se bo še zadnjič popeljal po mestnih ulicah v spremstvu svojih pravljičnih bitij in se poslovil na Trgu Leona Štuklja.

Prihodnji teden bo za otroke zagotovo pester. Bližajo se božično-novoletni prazniki, otroci bodo imeli počitnice, pestro dogajanje pa so tudi tokrat pripravili v Zvezi prijateljev mladine Maribor. Vse dejavnosti pa so tudi tokrat brezplačne, potrebna je le predhodna prijava.

Morda se najde tudi kaj zanimivega za vas!

NAJ PADA, PADA SNEG!
24. december, 8.00–12.00, 27.–28. december, 8.00–16.00 in 31. december, 8.00–12.00, v DUM-u
Na likovnih delavnicah bomo narisali, naslikali, izrezali, nalepili toliko snežink, da bo belo povsod, na strehah hiš, na ulicah in drevesih … Naj pada, pada sneg!

DELAVNICI NARAVNE KOZMETIKE 
– masažne ploščice 
27. december, 9.00–10.30, v DUM-u
Izdelali bomo dišeče karitejeve in kakavove masažne ploščice, ki se ob stiku s kožo stopijo. (Katra Petre, Lizzy naravna kozmetika)

– čokoladno maslo za telo 
28. december, 9.00–10.30, v DUM-u
Če ste mislili, da je čokoladno maslo samo za razvajanje brbončic, ste se zmotili. (Katra Petre, Lizzy naravna kozmetika)

DIŠEČA SVEČA, KI OLJE SPREMINJA NA BOLJE
27. december, 11.00–12.30, v DUM-u
Oilright je več kot le naravi prijazna sveča! Izdelana je iz odpadnega olja, če pa se izdelave lotimo sami, je to tudi najbolj zabavna sveča na svetu. (Bogdan Dobnik, Oilright)

PRI VILINKAH IN VILINCIH V VILINSKEM MESTU
28. december, 11.00–13.00, zbirno mesto v DUM-u
Sredi pravega mesta je pravljično mesto, v katerem je ustvarjalnost odeta v čarobnost in kjer se vilinci prebudijo v vseh ljudeh, ki ga obiščejo.

Vilinsko mesto ponuja festival ustvarjanja, druženja in svetlobe

SLOVO DEDKA MRAZA

28. december,ob 17.00 Vetrinjski dvor (Vilinsko mesto) in ob 17.45 Trg Leona Štuklja (veliki oder)

Dedek Mraz se bo nazadnje popeljal po svetlečih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer bo navihani čarovnik otroke nasmejal, da se bo slišalo na vrh Pohorja. Po prihodu dedka Mraza v Vilinsko mesto se bomo skupaj z njim sprehodili do velikega odra na Trgu Leona Štuklja, kjer mu bo v slovo zapel Otroški pevski zbor OŠ Martina Konšaka.

Oddaj komentar