Kmalu 3. Božičkov tek po mariborskih ulicah

Še deset dni nas loči do tradicionalnega, že tretjega Božičkovega teka, ki se bo letos odvijal po ulicah Maribora v soboto, 21. decembra. Po slabih 7 km dolgi progi se bodo lahko tik pred začetkom praznikov zapodili rekreativni tekači, prilagojena proga pa je pripravljena tudi za najmlajše ljubitelje teka.

Medtem ko bodo otroci pričeli teči ob 10:30, bo štart glavnega teka ob 11. uri, ko bo tekače na progi pospremil župan Mestne občine Maribor, tudi nekdanji športnik, Saša Arsenović. Prijave na Božičkov tek je mogoče opraviti prek spletne strani www.bozickovtek.si, seveda pa se lahko tekači, ki se za priključitev odločijo v zadnjem trenutku, prijavijo tudi pred startom teka na Trgu Leona Štuklja.

Božičkov tek tudi letos dobrodelno obarvan

Medtem ko bodo otroke ob prihodu v cilj, ki bo na Trgu Leona Štuklja predvidoma ob 12. uri, nagradili s posebnimi medaljami, ki jih bodo spominjale na uspešno premagan izziv, bodo razveselili tudi humanitarno društvo Koraki za korakce. Odločili so se namreč, da bodo 1€ od vsake vplačane startnine podarili društvu, ki je do danes pomagalo že več kot 20 osnovnim šolam in institucijam, ki skrbijo za uravnotežen in socialno pravičen razvoj najmlajših.

K bBožičkovemu teku tudi Soki

S svojim projektom »20 za 20« se bo Božičkovemu teku tudi letos pridružil ambasador otroških tekov Marko Soršak Soki, ki je z glasbili do danes obdaril že več kot 50.000 otrok oz. več kot 100 slovenskih šol. Čeprav je Soki svoj cilj že dosegel, se ne ustavlja, ampak nadaljuje s svojim poslanstvom. “Ponosni in veseli smo, da bomo z izkupičkom Božičkovega teka sodelovali pri obdaritvi ene slovenske osnovne šole,” sporočajo organizatorji 3. Božičkovega teka.

Foto: bralec A.K.

Decembra nas obdaja toplina. In ko lahko naredimo nekaj koristnega in zdravega zase, lahko s to odločitvijo polepšamo praznike tudi tistim, ki jim življenje ni tako naklonjeno. Božiček nas spremlja vso leto in poskrbi, da se ob koncu leta sveti čim več otroških oči in da čim bolj glasno odmeva pristen otroški smeh.

Oddaj komentar