Kje lahko kupite hrano pri lokanih ponudnikih v Podravju?

Mariborska razvojna agencija je danes objavila seznam lokalnih ponudnikov hrane v Podravju, ki prodajajo hrano na kmetiji, tržnici, v lokalni trgovini ali zadrugi.

“Zavedamo se, da je sodelovanje v tem času še posebej pomembno, zato je Mariborska razvojna agencija skupaj s KGZS Zavodom Maribor, KGZS Zavodom Ptuj, ZRS Bistra Ptuj, Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede, RIC Slovenska Bistrica in drugimi organizacijami zbrala podatke, katero vrsto pridelkov ter izdelkov imajo na voljo lokalni ponudniki v Podravju,” so zapisali v sporočilu za javnost.

“Nakup s kmetij je v tem trenutku dovoljen in priporočen tudi s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Želimo si nemoteno oskrbo našega prebivalstva s hrano iz neposredne bližine, iz podravskih kmetij, ki vlagajo neprecenljiv trud v pridelavo in predelavo,” še pravijo. Zato so se povezale institucije in vseh 41 občin v regiji, da s pomočjo obstoječih kanalov promocije in medijev sporočimo prebivalcem, kje lahko kupijo lokalno hrano. “Na seznamu so ponudniki, ki so posredovali svoje kontaktne podatke in aktualno ponudbo. Njihovo ponudbo bomo spremljali in enkrat na teden objavili aktualno stanje,” so dodali.

Seznam ponudnikov lahko najdete na https://www.facebook.com/mariborska.razvojnaagencija/.

Ob tem so pripravili tudi navodila delovanja za pridelovalce in varnostne nasvete za potrošnike, saj je upoštevanje navodil, ki omogočajo zaščito vseh vključenih, nujno. “Upamo, da nas bo nastala situacija še bolj povezala in da bodo prebivalci bolje spoznali lokalne ponudnike ter njihovo ponudbo in bodo tudi v bodoče opravili nakupe v neposredni bližini svojega doma. Na ta način bomo vsi prispevali k lokalni ekonomiji in manjšemu obremenjevanju okolja,” so sporočili iz MRA.

Oddaj komentar