Jarčeva ulica ob večerih še vedno v temi

FOTO: M. L.

Kot smo že poročali, so stanovalci v enem najnovejših stanovanjskih naselij v Brezju, v Jarčevi ulici, ostali brez javne razsvetljave. Podžupan Mestne občine Maribor, Samo Peter Medved, je stanovalcem že pred prvomajskimi prazniki obljubil, da bodo luči na njihovi ulici kmalu zasvetile.

Spomnimo. Ulica je po stečaju podjetja MTB pristala v stečajni masi, zdaj v lasti dveh zasebnih podjetij, Timo Holdinga in Vade Mecuma, ki pa očitno nimata interesa plačevati električne energije za omenjeno naselje. Tako so stanovalci pred časom ostali brez javne razsvetljave, izrazili pa so tudi strah pred tem, da jim lastnik ceste prepreči dostop do njihovih hiš.

Na mariborski občini so obljubili, da bodo situacijo rešili, celo da bi stroške električne energije prevzeli nase. Na vodstvo smo naslovili novinarsko vprašanje kako daleč je razrešitev težav, v odgovor pa dobili:

“Pripravljeno je soglasje SODO – soglasja solastnikov za evidentiranje lastnika merilnega mesta in poslano dvema solastnikoma (Tima Holding in Vade Mecum). Ko bo z njihove strani podpisano  vrnjeno, ga mora podpisati še župan. To je pogoj, da lahko MOM prevzame plačevanje stroškov električne energije za cestno razsvetljavo na Jarčevi ulici.”

FOTO: M. L.

Ob tem bo potrebno plačati še nastali dolg, za kar bodo pripravili pogodbo pri dobavitelju električne energije, nato pa podali še naročilo za ponoven vklop merilnega mesta, ko bodo za to seveda izpolnjeni vsi pogoji.

Iz vsega navedenega je razvidno, da aktivnosti potekajo, ni pa mogoče preskakovati korakov,” so še dodali na Mestni občini Maribor.

Oddaj komentar