Janša poudaril, da bo jeseni, če do konca poletja ne bo 70-odstotne precepljenosti, vse zaprto

Premier Janez Janša je na današnji 24. redni seji državnega zbora predstavil ključne točke šestmesečnega programa slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije s prednostnimi nalogami predsedstva v drugi polovici leta 2021.

“Leta 2008 smo prvič predsedovali Svetu Evropske unije. To je bila zadnja polovica nekega leta, v katerem smo živeli neko pozitivno vzdušje, ki je nastalo po veliki širitvi,” je med nagovorom poslancev poudaril predsednik vlade RS Janez Janša. Poudaril je, da sta prvi prioriteti slovenskega predsedovanja okrevanje in odpornost.

V času predsedovanja bo Slovenija po načrtih gostila 18 dogodkov na visoki ravni, gre predvsem za neformalna srečanja ministrov članic Evropske unije, in 182 dogodkov na nižji ravni, zapišejo pri STA. Za začetek oktobra pa je načrtovano srečanje evropskih voditeljev s kolegi iz držav Zahodnega Balkana. Slovenija je polletno predsedovanje Svetu EU od Portugalske prevzela 1. julija 2021.

Čaka nas četrti val epidemije

Sledila so poslanska vprašanja, poslanko LMŠ Jerco Korče je zanimalo, kako premier ocenjuje ukrepanje med epidemijo in kakšni bodo ukrepi v prihodnje. “Ključ do rešitve je v zaupanju v ljudi,” je dejala ter izpostavila več težav.

“Vse te težave so bile, a pokažite mi eno državo, kjer teh posledic ni bilo. Če že govorimo o odgovornosti, res ne vem, ali verjamete, da bi vi bolje peljali Slovenijo skozi epidemijo,” ji je odgovoril Janša. Poudaril je še, da nas čaka četrti val epidemije in da bo jeseni, če do konca poletja ne bo 70-odstotne precepljenosti, vse zaprto.

1 KOMENTAR

  1. 🤣🤣🤣 Normalno, ker je treba cepiva porabiti pri tem pa zadovoljiti finančne apetite farmaceutske mafije in njihovih evropskih botrov. 🤮🤮🤮

Oddaj komentar