Iščejo študente za manj kot 5 evrov na uro, da preverjajo PCT pogoje

Včeraj je v veljavo vstopil PCT pogoj. Na študentskih servisih smo zasledili več oglasov, kjer trgovine iščejo dijake in študente, ki bi preverjale PCT pogoje.

Gre za začasna in občasna dela, urne postavke so različne, vse od 4.98 pa do 6 evrov na uro. Ne le trgovine, eno izmed podjetij potrebuje več oseb za preverjanje PCT pogojev na vstopnih točkah v fakulteto.

Tudi eni največjih slovenskih bank iščejo študente/ke za pomoč pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covid-19. Delovni čas je po dogovoru in potrebi. Prijave z življenjepisom sprejemajo izključno na elektronski naslov.

In kdo more izpolnjevati PCT pogoj?

Pogoj PCT morajo izpolnjevati vsi uporabniki storitev ali udeleženi oz. prisotni pri izvajanju dejavnosti, uporabniki zavodov za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov in integracijskih hiš ob sprejemu v nastanitev ali po vrnitvi v nastanitev, če so bili odsotni več kot 48 ur.

Ni pa treba izpolnjevati pogoja PCT potrošnikom ob obisku trgovine z osnovnimi življenjskimi izdelki, drogerije ali lekarne, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

V nujno oskrbo z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami se štejejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila in pijačo, vključno s prodajo živil in pijače zunaj prodajaln. Prav tako izjema od izpolnjevanja PCT-pogoja velja za stranke specializiranih prodajaln s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki. V to izjemo ne sodijo prodajalne znotraj trgovskih centrov.

Oddaj komentar