Ilka Štuhec razveselila domače navijače

Iz tabora najboljše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec so danes sporočili, da bo Mariborčanka nastopila na domači tekmi za svetovni pokal za Zlato lisico v Mariboru. Sicer pa je fokus Štuhčeveve, ki je minuli konec tedna domače navijače razveselila s kar dvema uvrstitvama na zmagovalni oder v Cortini d’Ampezzo, zaenkrat na pripravah za prihajajoče preizkušnje v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Alpske smučarke pred svetovnim prvenstvom v Areju čakata le še dve prizorišči svetovnega pokala, Garmisch-Partenkirchen in nato Maribor. Prav zaradi tega, ker je prvi trening smuka na sporedu le dva dni po sobotni preizkušnji v Mariboru, je nastop Štuhčeve dolgo visel v zraku. Zdaj je jasno, da bo Mariborčanka na veselje slovenske javnosti nastopila tudi na domači snežni podlagi, saj s svojo ekipo načrtuje nastop na petkovem veleslalomu. Sobotno slalomsko preizkušnjo bo tudi zaradi logističnih zahtev poti na Švedsko izpustila.
“To je bila velika Ilkina želja, da nastopi na domači tekmi. Kljub temu, da je spored pred svetovnim prvenstvom resnično zahteven za tekmovalke in spremljevalno ekipo, saj je selitev iz kraja v kraj zahteven proces, razdalja med Mariborom in Arejem pa je precejšnja. A seveda moramo spoštovati Ilkino željo, da nastopi pred domačimi navijači. Zato smo se odločili, tudi po posvetu s trenerjem Grego Koštomajem, da bo Ilka nastopila v petek na veleslalomu za Zlato lisico,” je sporočila njena mama Darja Črnko, sicer vodja ekipe Ilke Štuhec.

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

V Garmisch-Partenkirchnu bosta konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom, ki bosta zadnji tekmi v hitrih disciplinah pred svetovnim prvenstvom. Minuli konec tedna je v italijanskih Dolomitih Štuhčeva pokazala, da je poškodba preteklost in da se lahko prav vsakič bori za najvišja mesta v obeh disciplinah.
“Za mano je super vikend. Tudi z včerajšnjim superveleslalomom, vsaj do točke, ko nisem uspela uloviti vrat, sem zadovoljna. S smukoma poprej tudi. Stopničke so stopničke, to je vedno super. Sploh ne razmišljam o tem, da bi bila premagana ali da rezultat ni dober, ker nisem zmagala. So seveda, kot sem že velikokrat omenila, malenkosti, ki se jih da popraviti, narediti bolje. Nasploh mislim, da sem na dobri poti,” poudarja Štuhčeva.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar