Ilka Štuhec osvojila že dve zmagi v Lake Louisu

Alpska smučarka Ilka Štuhec je na smuku svetovnega pokala v Lake Louisu prišla že do dveh zmag. Razmere v Kanadi so bile na sinočnji drugi tekmi nekoliko slabše oziroma bolj spremenljive, startna vrata pa so bila prestavljena nižje po pobočju Olimpijske proge, tako da so prireditelji vožnjo skrajšali za skoraj 700 metrov.

Ilka Štuhec


Nosilka rdeče majice se je na pot podala četrta po vrsti. Štuhčeva je svojo nalogo opravila skoraj brezhibno in na vseh vmesnih časih zasedala prvo mesto, v cilj pa je prišla s prednostjo 0,43 sekunde pred Madžarko Edit Miklos. Toda na startu je bilo še nekaj odličnih tekmovalk. Naslednji štirje nastopi časa slovenske smučarke niso ogrozili, pri startni številki 9 pa je nastopila Švicarka Lara Gut.

Po pol minute vožnje je bila Švicarka hitrejša za desetinko sekunde, v najzahtevnejšem delu proge pa je v primerjavi s Štuhčevo izgubila nekaj več kot dve desetinki. V cilj je prišla z 0,11 sekunde zaostanka, kar je pomenilo, da je Mariborčanka premagala eno izmed največjih tekmic. V nadaljevanju ni bilo več naskokov na najvišja mesta, tako da je Štuhčeva prišla do novega velikega uspeha.

Drevi je v Lake Louisu na sporedu še superveleslalomska preizkušnja, ki se bo začela ob 19. uri po našem času, Štuhčeva pa je za spletno stran SZS strnila svoje vtise po sinočnji že drugi zmagi.

“Včeraj sem kar hitro zaspala, ko je vse prišlo za mano, me kje kar utrudilo. Poskušala sem se skoncentrirati, da odmislim vse skupaj in se pripraviti na današnji dan. Zaspala sem dosti zgodaj, a sem se zbudila ob štirih, ker nisem mogla več spati. Vedela sem, da če smučam dobro, lahko spet zmagam. A nisem razmišljala o temu, treba se je bilo pripraviti na novo, vsi smo začeli iz nule. Podobno kot včeraj sem se predvsem želela imeti ‘fajn’ in pokazati to, kar mi gre kar dobro zadnje čase,” je povedala Štuhčeva.

Njena vožnja je bila malodane brezhibna, brez napak. “Vsi deli se mi niso zdeli najbolje odpeljani, bom še pogledala video in mogoče še kaj najdem, tako kot včeraj, kakšne malenkosti, ki sem jih danes poskušala popraviti. A zgleda, da je bila vožnja dovolj hitra,” je povedala in se osredotočila tudi na današnji superveleslalom: “Grega (trener Koštomaj op.p.) je šel nazaj na teren, preveriti postavitev superveleslaloma, jaz pa v hotel in na kosilo. Moram spakirati in se pripraviti za jutri, narediti kondicijo, delali bova še z Anjo (kineziologinja Šešum op.p.). Bomo videli, ali nam bo uspelo pogledati video, ali ga bomo po poti, ker imamo še žrebanje za jutri, razglasitev in še kup stvari, tako da bo še malo bolj naporno kot včeraj.”

Zdaj ima v svoji karieri že dve zmagi v smuku, več pa ji pomeni tista prva, petkova zmaga: “Mislim, da je bilo kar podobno stopiti na najvišjo stopničko. Oziroma ne. Lažem. Včeraj je bilo lepše. Včeraj je bilo lepše, a tudi danes je bilo super.”

Trener Grega Koštomaj je spregovoril o vožnji svoje varovanke: “Na nekaterih odsekih ni bila najbolj hitra, tako da sva poiskala detajle, na katerih odsekih se da še kaj popraviti, dobiti kakšno stotinko. Izgleda, da sva bila spet uspešna. Malo so nam prestavili start nižje, tako da smo temu malo prilagodili taktiko, a kljub temu je odlično oddelala svoje.”

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar