Gasilci rešili psičko iz Perniškega jezera

Vir: GB Maribor

Pokicni gasilci Gasilske brigade (GB) Maribor so danes rešili psičko, ki je padla v ledeno vodo Perniškega jezera.

“Danes smo bili ob 07:18 uri obveščeni, da je v Perniško jezero padel večji pes. Ko smo prispeli na kraj smo hitro ugotovili, da je psička po imenu Luna (kot nam je povedal lastnik) v zares življenjsko ogrožajoči situaciji, iz katere se sama ne more rešiti,” so zapisali na spletni strani GB Maribor.

Vir: GB Maribor

Kot še poročajo, se ji je približno 150 do 200 metrov od brežine jezera zlomil led in je padla v ledeno vodo. “Kljub temu, da je bila v ledeni vodi po podatkih vsaj 30 minut, se je ob prihodu naših reševalcev še vedno s prvimi kremplji držala za led in ni potonila, kar kaže na izjemno voljo za preživetje. V takšni situaciji lahko žival odreagira popolnoma neprištevno in tudi napadalno, ko se ji v tako stresni situaciji približajo neznanci,” so pisno pojasnili na njihovi spletni strani.  K temu dodajajo, da je psička Luna je ostala mirna in se reševanju ni upirala. “Izvlekli smo jo iz vode v čoln in jo potegnili do brežine, ter jo prenesli do lastnika, ki je na toplem poskrbel za njo,” so dodali.

Vir: GB Maribor

K temu pa so opomnili, da se je v tem primeru znova izkazalo kako pomembno je, da se ne izgublja dragocenih minut, saj je očividec nemudoma poklical na številko 112. V nasprotnem primeru bi se v teh težkih razmerah za psičko Luno lahko hitro končalo usodno.

Oddaj komentar