FOTO in VIDEO: Art kamp, ki se je začel danes, ima tudi nova prizorišča

Prvi dan Art kampa 2021 je privabil obiskovalce v mestni park in pred oder Triglav.

V dopoldanskih urah smo obiskali Art kamp, ki že od prvih začetkov Festivala Lent razveseljuje otroke, družine in mnoge druge. Letos se Art kamp ponovno razprostira po mariborskem mestnem parku, ob vsej raznoliki ponudbi pa ponuja tudi novo prizorišče. Naša ekipa je ujela vodjo Urško Košico in tudi Marka Soršaka Sokija, čigar učenci danes dopoldan in popoldan nastopajo na odru Triglav na koncu promenade.

Marko Soršak Soki in njegovi učenci so pravzaprav pogrešali možnost nastopanja na odrih, zato je toliko bolj vesel, da so dobili priložnost za to na odru Triglav. Med njimi so celo takšni, ki se bobnanja učijo šele nekaj mesecev in so zbrali dovolj poguma za nastop, kot pravi Soki je to zanje lahko tudi življenjska priložnost.

Zadovoljni, da sta Festival Lent in Art kamp odprla svoja vrata ter da je v parku toliko raznolikega dogajanja, so tudi obiskovalci, ki so svoje veselje strnili v nekaj besed.

Razprostrti so po vsem parku, nov športni poligon je pri gimnastičnem športnem centru

Vodja Art kampa Urška Košica je povedala, da v Art kampu začenjajo jutra s športom ob 9. uri, sicer pa imajo vsak dan različne ustvarjalne delavnice, na odru Triglav imajo različne nastope. Delavnic je več kot 40, imajo tudi bralno plažo s pravljičnimi uricami, na promenadi se med drugim predstavlja stara obrt, predstavili se bodo tudi muzeji, celo kulinarične delavnice bodo imeli. Prizorišč imajo več. Tehnične delavnice so premaknili malo višje, na levo stran parka. Letos pa so uredili še novo prizorišče, namenjeno rekreaciji in osvežitvi. Pri gimnastičnem športnem centru so namreč postavili za malo starejše otroke športni poligon, ki ima tudi vodni nogomet. Kot zanimivost je Košica povedala tudi to, da je Art kamp res namenjen vsem generacijam, saj so prišli na delavnice tudi upokojenci. Kaj vse Art kamp ponuja in tudi kakšni so pogoji za obisk prizorišč, ki je povsod brezplačen, pa nam je povedala v celotni izjavi:

Košica je še povedala, kaj vse se bo dogajalo danes in jutri. Popoldan bo na odru Triglav še bobnarska šola Marka Soršaka Sokija, zvečer bo na odru vzhajajoča glasbena zasedba Tretji kanu, tudi Rok Vilčnik. Jutri se obeta flamenko, tudi revija plesnih šol, zvečer pa mariborska noviteta Hubert Hrbet z Andrejem Predinom.

Oddaj komentar