FOTO: “V miškini rokavički” za bolnike pediatrične klinike

FOTO: Nina Bračič, Center za odnose z javnostmi in marketing, UKC Maribo

Zaposleni Klinike za pediatrijo UKC Maribor so danes odigrali pravljico “V miškini rokavički” avtorice Aleksandre Zavec. Predstava je bila namenjena otrokom, ki so hospitalizirani v bolnišnici pa tudi njihovim staršem oziroma skrbnikom. Zaposleni so se tako samoiniciativno odločili polepšati vsakdan otrokom tudi na nekoliko drugačen, sproščen način.

Igralci, vsi zaposleni na mariborski kliniki za pediatrijo, so pridno vadili vsaj dvakrat tedensko v svojem prostem času in tudi sami uredili vse potrebno za glasbo, kostume, sceno in drugo.

Zato, ker sem pisala oziroma pišem pravljice in ker so pravljice bile napisane, ampak 7 let so nekje vseeno bile skrite. Pogovarjali smo se, da bi mogoče res ustvarili eno dramsko skupino, igralce pa ni bilo težko dobiti. Radi so začeli igrati. Tako je nastala prostovoljna dramska skupina “Zverinice iz klinike”, ki delujem v dobrobit otrok. Pravljico smo želeli uprizoriti zato, ker se otroci pri nas zdravijo. Ob torkih so tukaj Rdeči noski in jaz vem, da to otrokom zelo dosti pomeni, ker so takrat zelo nasmejani in jih komaj čakajo. Zdaj pa smo pristopili še mi, na nek pravljičen način, da jih razveselimo in jim pričaramo nekaj pravljičnih trenutkov. Rezultat je bil lep. Otroci so bili veseli, videli smo tiste iskrice v očeh, kar smo si nenazadnje tudi želeli,” je povedala režiserka in avtorica predstave Aleksandra Zavec.

 

Otroci so igralce nagradili z gromkim aplavzom, smehom in iskricami v očeh.

So pa zaposleni že v pripravi na novo predstavo, ki je že napisana, z naslovom “Na božično noč”. Igralska zasedba bo po napovedih režiserke ostala enaka, vse ostalo pa zaenkrat še ostaja skrivnost.

Oddaj komentar